Omslagdoek voor Fem!

Ons nieuwste nichtje in de familie: Fem! En deze dame heeft nu al een duidelijke smaak haha!

Het verzoek was een omslagdoek in de kleur mint. Iets met sterretjes. En het liefst ook nog met een olifantje erop. Jaja de huisstijl is bepaald 😉 . Een leuke uitdaging!

Op het stoffenspektakel van Zwolle sloeg ik in september mijn slag. Daar vond ik deze mooie mint kleurige badstof. En ook de sterretjes biaisband. Die ik ook al eens had gebruikt voor de omslagdoek van Jeroen.

De olifant heb ik uiteindelijk uit grijze en mintkleurige badstof gemaakt.
Voor wie nieuwsgierig is hoe ik dat gedaan heb een tekstuele uitleg:
Op google heb ik gezocht naar een mooi silhouet van een olifant. Deze heb ik uitgeprint. En vervolgens overgetrokken op dubbelzijdig plakvlies. Dit plakvlies heb ik ruim uitgeknipt. En gestreken op de badstof, aan de verkeerde kant. Vervolgens heb ik de olifant langs de lijn uitgeknipt. En deze op de kap van de omslagdoek gestreken. En vastgezet met een stiksteek vlak langs de rand. Hierna hetzelfde ‘proces’ nog een keer voor het oor. En vervolgens heb ik met een zigzag steed, die heeeeeeel kort op elkaar staat, het oog gemaakt.

Op mijn Instagram account kun je de stap voor stap foto’s bekijken.

Ik hoop dat Fem en haar mama en papa lang van deze mooie omslagdoek zullen genieten!

Wil jij ook zo’n mooie omslagdoek, naar eigen wens laten maken?
Stuur dan een mailtje naar [email protected]

De omslagdoek is ±75 x 75 cm.
Kan op 60 graden in de wasmachine.
En mag gewoon in de droger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *