LMV Candy jurk en rokje!

Wat zijn er al veel meisjes blij gemaakt met dit model. En met reden, want hij is LEUK! Een heerlijk zomers jurkje om in te spelen! Die had ik voor Lana ook al lang op ‘de-lijst’ staan. En tadaa: hij is af!

LMV candy dress en skirt

Of nou ja, hij is gelukkig al een tijdje af. Maar dat bloggen he, het duurt de laatste tijd even 😉 . Maar goed, ik zal je even door ‘mijn proces’ meenemen. Oef, dat klinkt wel heel ernstig he, is het niet hoor!

Nadat ik de patroondelen had overgenomen op papier. Heb ik Lana even nagemeten of ’t nog allemaal klopte. En op zich klopte het redelijk, maar het rokdeel was te kort. Dat had ik al meer gehoord over dit model. Ik heb deze nu in maat 98 gemaakt. En het rokje met 6 cm verlengd. Nadat ik overal naadwaarde had aangetekend. En de verlenging. Legde ik het op de stof.

Van de witte tricot met roosjes heb ik ooit eerder eens een vest gemaakt voor mezelf. Dus ik had allemaal kleine stukjes ‘over’. Dat koste even puzzelen. Ik was daarmee zo in gedachten. Toen zat ik niet meer helemaal op te letten… Had ik per ongeluk de voorzijde van het rokdeel geknipt in die stof, terwijl ik die juist in effen roze wilde. Oeps.

Ik vond het omdraaien van de stoffen combinatie die ik bedacht (wit boven, roze onder) had niet een goed idee. Dus was daar plots een rokje erbij 😉 . Met mooie roze achterzijde. Als je de roze stof bekend voorkomt, dat kan kloppen. Daar heb ik voor mezelf de maxi rok ‘Copacabana’ uit LMV mee gemaakt.

Gelukkig kreeg ik alle patroondelen nog uit de juiste stof, jeej! En toen was het ook rap klaar. Mijn naaimachine en lockmachine staan nu naast elkaar. En wat een verademing zeg! Zo fijn om te kunnen switchen tussen die twee machines!

De mouwen heb ik ook dubbel gedaan, zodat je niet de afwerking ziet. Vind ik mooier staan. En bij de hals vond ik het nog wat kaal. Dus daar heb ik nog een reepje roze uit laten piepen. Maakt het helemaal af.

Knoopsgaten maken is niet mijn hobby. En in de taille moet je 2 knoopsgaten maken. Daar trek je dan een lint doorheen, wat de taille definieert. Maar dit heb ik iets anders gedaan. Wat knoopsgaten moesten worden, daar heb ik nestelogen in gezet. Met mijn super fijne Prym Variotang zo gepiept (Deze tang heb ik trouwens gekocht bij Vrijbuiter. Een tenten specialist…. juist…). In plaats van een koord heb ik in de taille elastiek geplaatst. En bij gebrek aan een passend koord/lint of ‘iets’ heb ik een reepje tricot gebruikt. Maar deze is alleen voor de sier. Deze gaat het ene gat in, en het andere weer uit. Hij gaat niet rondom de middel. Dat trekt Lana toch los en dan is het model uit de jurk 😉 .

Uiteindelijk was het jurkje af. Ik in m’n nopjes en liet het aan Lana zien. Maar zodra ze ‘m aanhad wilde ze ‘m ook meteen weer uit. Ohoooh…. bleek het elastiek in het middel te strak te zitten. Zodra ik daar wat elastiek had tussen gezet was ze er helemaal blij mee! Oef! haha. Ze speelt er heerlijk in. Al is het in de zandbak een minder groot succes, voor mij dan 😉 . Man wat kan er veel zand in die kleine zakjes!

Goh, hoeveel kun je tikken over zo’n klein jurkje haha. Het is wat meer tekst geworden dan ik door had. Maar wie weet helpt het jou weer voort. Ik denk niet dat ik de laatste ben die dit jurkje maakt!

 

Patroon: Candy jurk uit La Maison Victor Lente 1/2014
Witte tricot met roosjes: Ooooooit bij Marein in Hellendoorn gekocht.
Effen roze tricot: bij Driessen stoffen gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *