Dusty top LMV

Een mooie vorm gegeven top die me al een tijdje geleden was opgevallen in La Maison Victor sept/okt 2015 (Geweldige editie trouwens!). En inmiddels is die klaar!

dusty lmv la maison victor

Maar helaas heb ik daar een minder geschikt stofje voor gekozen. Het is een donkerblauwe tricot met subtiele glitter erin. Ik dacht dat die perfect voor deze top was. Maar in de praktijk vallen de plooien in deze stof juist een beetje weg. In plaats van dat het de eyecatcher is geworden. Toch wel jammer.

Het overnemen van het patroon was trouwens ook nog wel een strijd op zich. Man wat staat dat onoverzichtelijk op de patroonbladen. Doordat ze de patroondelen met donkergroen hadden ingevuld (…zucht…) was het niet meer goed te zien welke lijn je moest volgen. Dit heb ik opgelost door de patroonvellen uiteindelijk tegen het raam te plakken en dan overgenomen.

IMG_7934 copy

Nadat ik m’n patroondelen had, dacht ik dat de strijd gestreden was. En alles verliep goed…. tot het beleg. Oei ik heb inmiddels een gloeiende hekel gekregen aan belegdelen. Hierdoor gaat steeds m’n project mis. Bij de Lora dress heb ik ze dan ook lekker weggelaten 😉 (Volgt later nog een blogje van!).

Hier kwam m’n beleg steeds terugzetten naar de voorkant. Niet zo mooi. Uiteindelijk heb ik rond de hals maar een stiksel kort op de kant gezet. Maar nog valt die niet heel mooi. Alsof die draait. Niet m’n mooiste werkstuk maar ik denk dat die alsnog wel lekker gedragen gaat worden.

Wat zou ik een volgende keer anders doen: 
– Halslijn iets hoger maken, deze vind ik nu iets te diep.
– Ook zou ik het beleg aan de voorzijde verlengen, tot over de borsten.
– De band zou ik onderaan weglaten, en de voor- en achter patroondelen wat verlengen.
– Door de band onder ‘spant’ die soms iets bij m’n buik, toch jammer.
Maar eigenlijk denk ik niet dat ik deze nogmaals ga maken.
Een topje zonder mouwen vind ik toch minder mooi staan.

dusty lmv la maison victor2

Patroon: La Maison Victor, september 2015.
Stof: Kriatief, Den Ham.

2 gedachten over “Dusty top LMV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *