Emma en Mona – Babyjurk Grace

Jeeej! Ook ik kreeg het patroon toegestuurd. Blij!
En ja dan ‘moet’ je het ook natuurlijk wel binnen redelijke tijd maken.
Mooie stok achter de deur. En hij is af hoor!

babyjurk grace emma en mona

Alleen helaas veeeeeeel te kort voor mijn dametje geworden. Ik dacht dat ik alles goed had nagemeten. Echt… het lijkt zo makkelijk…. Maar waar het nou mis is gegaan? Lana is vrij lang en smalletjes. Bij veel kleding is het qua lengte wel goed, maar veeels te breed. Of de breedte is goed, maar veeels te kort… Dus ik dacht ‘slim’ te zijn, door breedte maat 74 te pakken en lengtemaat 86.

De breedte was ook wel goed, maar de lengte echt nog heeeel erg veel te kort. Nog even speelde ik met het idee om alleen de rok dan langer te maken en eraan te zetten. Maar nee het bovenstukje was ook echt te kort. Dan klopte de verhouding echt niet meer. Dus ik heb dit jurkje afgemaakt ik maat 74. Het is een mooi jurkje geworden. En het zal vast z’n weg vinden naar een ander dametje.

Nog wel even een paar puntjes waar ik met de beschrijving tegenaan liep.
Hou alsjeblieft in gedachten dat ik weinig kleding maak, en er een complete nitwit in ben!

  1. Ik hou van lijstjes. En hier miste ik ’t lijstje/overzichtje met: wat ik hoe vaak uit welke stof moet knippen. Tuurlijk wijst zich dat vanzelf. Maar ik vind bij patronen het stukje: ‘knippen’ altijd wel zo overzichtelijk. Iets in de trant van: Patroondeel A, 1 maal uit de buitenstof, 1 maal uit de voering o.i.d.
  2. Hoeveel cm zou de gerimpelde mouw moeten zijn? Soms zie je in patroon beschrijvingen staan: Rimpel ‘blablabla’ tot 10 cm. Dat is voor leken als ik handig om te weten 😉 .
  3. Het stukje na de mouwen inzetten, wat je dan met de zijnaden moet doen. Daar had ik wat moeite mee. (Lees: HOE, huh? wat, hoe?) (had ik al gezegd dat ik een nitwit ben met kleding maken?….). Uiteindelijk kwam ik er wel uit, maar de foto in de beschrijving daar kon ik niet veel uit maken.
  4. Hoe werk je precies de voering af? Moet je dan een cm aan de zijkant los laten. Want ik had de goede stof en voering stof aan elkaar. En dan kon ik de voering niet 1 cm naar binnen slaan en vastnaaien. Ik heb zowel de goede stof als de voering stof 1 cm naar binnen geslagen, en daartussen het rokdeel gedaan. Want hoe krijg ik anders de zijkanten netjes? Maar zo ‘hoorde’ het volgens mij niet… (reminder: nitwit alert! 🙂 ). En eerlijk gezegd zit het ook niet heeeeeel mooi. Dus dit ga ik waarschijnlijk nog weer loshalen en anders doen.
  5. Ik zag al enkele mooie Grace jurkjes voorbij komen met kam snaps erin. Dat heb ik ook gedaan. Maar toch zijn deze niet zo plat en lijken ze me niet zo prettig zitten. Wat voor andere knopen zou je er nog in kunnen verwerken? Wat voor soort knopen zijn plat?

Al met al was het een leuk project! En voor Lana moet ik ‘m zo’n 8 cm verlengen. Helaas had ik niet meer voldoende stof in huis om ‘m te maken. Ik heb best veel stofjes, maar het zijn inmiddels allemaal kleine lapjes geworden. Dus eerst maar eens naar de winkel!

De beschrijving is zeker duidelijk. Het is vooral mijn onervarenheid hiermee, waardoor ik vragen had met HOE ik bepaalde dingen moest doen. Bedankt dat ik het patroon mocht testen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *