Rond auto speelkleed&zak

Eindelijk eens iets leuks gevonden om zelf te maken voor jongens! Wat is er nou leuker dan een rond speelkleed waar je met autootjes op mag crossen? En als je klaar met spelen bent trek je gewoon aan het koordje en hop alles weer opgeruimd!

rond auto speelkleed vloerkleed

Ik had op de blog van Emma en Mona het idee voor dit al een keer gezien. En nu liep ik bij Samitex tegen een stof aan, met weggetjes e.d. erop. Perfect speelkleed! Ik was eigenlijk niet van plan om zoiets te maken. Maar ja als je dan tegen zo’n stof aanloopt… Ik weet zeker dat als ik het niet had meegenomen, het was blijven hangen in gedachten. En tegen de tijd dat ik het dan wel zou willen maken. Dan zou ik die stof natuurlijk niet meer kunnen vinden 😛 .

Ik heb het speelkleed iets kleiner gemaakt dan in de beschrijving van Emma en Mona staat. En daardoor was ik ook wat minder rechthoeken nodig, voor het koord. Mocht ik zoiets nogmaals maken, dan doe ik kleine lusjes eraan in plaats van rechthoeken. Die gaan toch niet helemaal lekker mee in de cirkel en blijven een beetje raar rechtop staan als het kleed plat ligt.

Nu heb ik verder geen vulling ertussen gedaan, gewoon 2 katoenen stofjes op elkaar. Maar misschien is het ook wel fijn voor de knietjes als er iets fiberfill inzit 😉 . Ach ja zo blijf je bezig haha.

Het is in ieder geval een leuk speelkleed geworden. Weer een leuk cadeautje die nog even op de plank blijft liggen tot ik er iemand blij mee kan maken. Altijd handig als je wat cadeautjes achter de hand hebt!

Eén gedachte over “Rond auto speelkleed&zak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *