Plastic tas van stof!

Jaja je leest het goed 😉 . Een plastic tas van stof, soort van. Steeds meer winkels proberen de plastic tasjes te verminderen, goede zaak. Maar dan moet je er natuurlijk wel zelf aan denken om een tasje mee te nemen. En daar komen de dames van Zo Geknipt 2 door de bocht, met de oplossing! Een plastic tas van stof, die zich ook nog eens opvouwt. Wat natuurlijk handig meenemen is in je ‘handtas’!

plastic tas van stof opvoudbaar diy

Bij de Sew along was dit het eerst project op de agenda. Hoewel ik (nog) niet meedoe aan de Sew along, ga ik wel proberen me aan hun ‘agenda’ te houden! Het is een mooie stok achter de deur, om daadwerkelijk iets te gaan maken uit het mooie boek Zo Geknipt 2!

De tas. Het lijkt simpel, maar zit ingenieus in elkaar! Wow hoe die dames dat toch bedenken? Het koste me wel even een paar keer lezen. En op 1 punt de gedachte, oké ik doe wel zoals het er staat, en hoop dat het dan goedkomt. Wat het gelukkig ook deed! Soms kun je het zelf gewoon even niet inzien hoe iets dan wordt. En dan is het letter voor letter lezen en vooral DOEN!

Al met al koste het me bijna 3,5 uur om te maken. Anderhalf uur was nodig om de beschrijving te lezen, patroon overnemen en stof knippen. En 2 uur stikken en strijken. Een volgend keer zal het vast sneller gaan. Want dat er nog een paar gaan komen staat vast 😉 . ‘Kei handig’ die dingen!

Een volgende keer zal ik het driehoekje iets groter maken. Het is nu wel een heel ding om in dat driehoekje te proppen. Maar verder is die leuk! En tot in de puntjes afgewerkt, daar hou ik van! En zo’n leuk stofje ook! Deze heb ik toen op het stoffenspektakel in Zwolle gehaald. Het is een stofje van ‘little Darling’, voor wie het wil weten.

4 gedachten over “Plastic tas van stof!

    • Haha inderdaad! 😉 En daarna zou je ‘m weer uit elkaar moeten ’trekken’. Ik zag even niet hoe ik hem weer uit elkaar moest krijgen als ik de bovenzijde vast had gestikt hihi. Maar het is helemaal goed gekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *