Gehaktovenschotel met tomaat en aardappel!

Sinds een tijdje ben ik bekend met de blog van Lekker en Simpel. Superleuk! En ik heb er gewoon teveel gezien, wat ik nog graag eens zou proberen. Vandaag kan ik weer wat van mijn lijstje strepen 😉 . Namelijk de ovenschotel met gehakt, aardappel en tomaat.

Gehaktovenschotel aardappel tomaat recept

Hier vind je het originele recept. Met foto’s als handleiding. Handig! Maar uhm ik had met het boodschappenlijstje maken even niet helemaal goed opgelet… Dus mijn versie is iets anders geworden. Maar was zeker voor herhaling vatbaar 🙂 . Zie hieronder hoe ik het recept had gemaakt

Wat ben je nodig:
– 5 aardappels
– 300 gram gehakt
– 4 tomaten
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 70 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
– scheut water
– 2 tl tijm
– 1 tl paprikapoeder
– snufje zout/peper
– handje geraspte kaas

Zo maak je het
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Schil de aardappels en snij in kleine stukjes.
– Kook ze een minuut of 5.
– Giet ze af, en bestrooi met het paprikapoeder.
– Snij de ui en knoflook fijn.
– Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan.
– Voeg vervolgens de gehakt toe en bak deze rul.
– Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.
– Voeg vervolgens het water, zout, peper en de tijm toe.
– Even goed mengen en laat het geheel ongeveer 2-3 minuten warmen.
– Snij de tomaat in blokjes, en roer deze hier doorheen.
– Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal.
– Verdeel hier het gehaktmengsel overheen.
– Maak het af met de geraspte kaas.
– Zet de ovenschotel voor circa 20 minuten in de oven.

Heerlijk! Echt voor herhaling vatbaar! Ik had dus niet goed gelezen in het originele recept. Er wordt namelijk 140 gram tomatenpurree gebruikt. En ik had maar 1 blikje meegenomen, hier zit dus maar 70 gram in. Maar ik had wel een hele bak tomaten. Dus heb ik die er maar door gedaan. Ook had ik wat meer gehakt. 150 gram zal wel genoeg zijn voor 2 personen. Ik had dus 300 gram en we hadden nog wel voor een half tot heel persoon over. Afhankelijk van hoeveel die lust 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *