Sinterklaastaart!

Vorig jaar poste Cherryfizz een heerlijk recept voor een Sinterklaas taart. Die wil ik ook wel eens proberen, dacht ik toen. Een heel jaar bewaard, om nu uit te proberen!

sinterklaastaart sinterklaas taart recept

Het originele recept vind je dus hier, met de tips en trics van Cherryfizz.
Hieronder wat ik gedaan heb.

Wat ben je nodig
Voor de taart
– 170 gr (tarwe) bloem
– 1/2 tl bakpoeder
– 60 gr roomboter (kamertemperatuur)
– 70 gr witte basterdsuiker
– 50 gr donkerbruine basterdsuiker
– 4 el cacaopoeder
– 2 middelgrote eieren (kamertemperatuur)
– ongeveer 40 ml melk (kamertemperatuur)
– een mespuntje zout

Voor de topping (dit was toch iets teveel, misschien de helft gebruiken?)
– 60 gram chocolade
– ong. 20 gr roomboter voor de topping
– scheutje slagroom
– Sinterklaas snoepgoed

Hoe maak je het
De taart
– Verwarm je oven voor op 175ºC.
– Mix de boter totdat deze zacht is.
– Voeg daarna beide suiker en de eieren toe en mix dit tot het goed gemengd is.
– Meng de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en het zout in een schaal.
– Voeg het bloemmengsel met de melk aan je botermengsel toe.
– Meng dit alles tot een geheel.
– Als het beslag te dik is voeg je nog een klein beetje melk toe.
– Doe er nu wat fijngehakte pepernoten door.
– Plaats het beslag in de springvorm,
– Bak dit gaar in zo’n 35 minuten.
– Prik met een satéprikker in het midden van het taartje.
– Komt deze er schoon uit dan is hij klaar.
– Laten afkoelen.

De topping
– Chocolade au-bain-marie laten smelten.
– Hier slagroom en boter door mixen, naar eigen inzicht.
– Dit over je afgekoelde taart gieten.
– Hier je snoepgoed over verdelen, en laten afkoelen!

Wat vind ik ervan
Het lijkt een heel verhaal, maar als je ermee bezig bent valt het reuze mee. Het is een lekker taartje geworden, maar oei wat zwaar op de maag! Na een halve punt werd ik wel een beetje misselijk. Kleine puntjes dus 😉 . Dit komt met name door de hoeveelheid ’topping’ die ik gebruikt had, daar kan een volgende keer ook wel met de helft! Er stond in de uitleg ergens: chocolade, slagroom en boter door elkaar smelten. Maar ja hoeveel dan? Dat was voor mij een beetje ‘vogelen’. Lekker, maar bovenstaande was een beetje te veel!

Helaas was mijn taartje niet erg hoog geworden. In het originele recept wordt een springvorm van 20 cm gebruikt. De mijne was 22 cm, maar of ’t daar aan ligt? De textuur van de taart was dan wel weer erg lekker geworden! Dus dat was goed!

2 gedachten over “Sinterklaastaart!

Laat een antwoord achter aan Jolanda Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *