Kruidige slagroom op de chocomelk!

Met het winterse weer blijft chocolademelk een klassieker… Maar met een paar variaties wordt het net wat spannender…. 😉 Vandaar elke maandag in december een ‘receptje’ voor een aparte chocolademelk! Met vandaag: Kruidige slagroom voor op de chocomelk!

Chocolademelk onderzeeboot recept

Als basis kun je deze chocolademelk gebruiken. En daarop deze heerlijke kruidige slagroom!

Wat ben je nodig?
– slagroom
– gemalen nootmuskaat
– snufje kaneelpoeder
– snufje kardemompoeder
– beetje kristalsuiker

Hoe maak je het?
Klop de slagroom met de kaneel, kardemom, nootmuskaat en suiker dik en lobbig. Schenk de chocolademelk in en lepel de slagroom erop.
Je kunt het eventueel ook in een spuitzak doen, en dan het mooi op de chocomelk spuiten. Maar ik vind dat rommelige erop gelepelde ook wel wat. En ach het smelt heeel snel in de chocomelk. Dus niet al te veel moeite doen, gewoon lekker van genieten!

Wat vind ik ervan?
De kardemompoeder geeft het een aparte smaak. Zelf had ik dit nog nooit gebruikt. En stiekem ook nog nooit van gehoord 😉 . Gek genoeg kan ik niet omschrijven hoe het smaakt. Maar het is lekker! Gewoon even proberen dus. Je kunt het schijnbaar ook gebruiken bij het maken van taart en koekjes. Misschien iets voor volgend jaar. Nu ik eenmaal zo’n busje in huis heb, moet ik ’t natuurlijk ook gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *