Romige Kip Goulash

Sinds kort ben ik bekend met de site Lekker en Simpel. Zoals de naam het al aangeeft, inderdaad: Lekker en simpel! Daar houden we van! Ik zag een recept erop staan van romige kip goulash, die heb ik gemaakt!

romige kip goulash lekker en simpel

Hier vind je het originele recept met uitleg en foto’s, handig! Voor m’n eigen ‘archief’ zet ik ‘m hier nog kort¬†neer, met de aanpassingen die ik heb gedaan!

Wat ben je nodig? (dit is voor 2 personen)
– 1 teentje knoflook
– paprika
– 10 el tomatenblokjes
– 1 tl paprikapoeder
– 500 ml water
– 1 bouillonblokje
– 1/4 tl chilipoeder
– maizena
– 50 ml creme fraiche
– 180 gr rijst
– 1,5 kipfilet

Hoe maak je het?
Rijst koken zoals je gewend bent, of zoals op t pak staat ūüėČ .
Snijd de kipfilet en de paprika in blokjes en pers de knoflook.
Giet een scheutje olie in een pan.
Bak de knoflook, de paprika en het paprikapoeder en chilipoeder aan.
Voeg na circa 2 minuten de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe.
Nu de kip erbij toevoegen en zo’n 15 min laten pruttelen.
Hierna voeg je de crème fraiche toe aan de saus.
Voeg vervolgens de maizena toe aan de goulash.
Voeg net zoveel maizena toe totdat de saus de goede dikte heeft.
Samen met de rijst serveren, eet smakelijk!

Wat vind ik ervan?
Lekker! Al mag ik de volgende keer wel wat voorzichtiger zijn met de chilipoeder! Ik had nu denk ik wat meer erin gedaan. Niet afgemeten, maar gewoon een beetje gestrooid ūüėČ . Verder heb ik de ui achterwege gelate. Hij was wel wat waterig, daarom heb ik iets meer tomatenblokjes toegevoegd dan de originele 8 el. Ook heb ik vrij veel maizena gebruikt en het vrij lang laten inkoken om het tot een dikke saus te krijgen. Na het lange inkoken was de smaak ook veeeeeel beter. Eerst had ik nog zoiets van: mwoa ik kijk wel of ik t opeet… En na het inkoken was het superlekker! Geduld hebben dus haha, niet mn sterkste punt! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog niet eerder ‘goulash’ heb gehad, en ook geen idee had wat voor smaak het zou moeten zijn. Maar dit was goed te doen! Lekker zelfs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *