Lasagne zonder oven!

Lasagne is super lekker. Maar je moet er serieus tijd voor uittrekken om het te maken.
En oké, normaal doet de oven het meeste werk. Maar erop wachten, terwijl je honger hebt. Is ook niet zo grappig. Op 24Kitchen zag ik dit recept voor een snelle lasagne, waarbij je ook nog eens geen oven nodig bent!

recept snelle lasagne zonder oven

Wat ben je nodig?
– Lasagnevellen
– Olijfolie (extra vierge)
– 2 teentjes knoflook
– 2 rode paprika’s
– 250 gr gehakt
–  2 takjes rode wijn
– 75 ml rode wijn
– 700 ml passata (gezeefde tomaten)
– 200 gr doperwten
– 50 gr (parmazaanse) kaas
– 1 mozzarella
– Verse basilicum
– 75 ml Griekse yoghurt

Zo maak je het
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de lasagnevellen toe wanneer het water kookt. Kook de lasagnevellen in circa 10 minuten gaar. Giet de lasagnevellen af, spoel ze na met wat lauw water en doe ze terug in de pan. Voeg een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en zorg dat de lasagnevellen hier goed mee worden ingesmeerd. Dit voorkomt dat ze aan elkaar plakken. Doe het deksel op de pan.

Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook op laag vuur. Voeg het gehakt en de rozemarijn toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de paprika’s toe bak nog circa 5 minuten mee. Blus af met een scheutje rode wijn en laat circa 2 minuten inkoken.Voeg de passata toe. Laat nog circa 15 minuten doorpruttelen. Voeg de doperwtjes toe en warm goed door. 

Rasp de Parmezaanse kaas. Verbrokkel de mozzarella. Pluk en hak de basilicum grof. Meng voor de kaassaus de Griekse yoghurt, geraspte Parmezaanse kaas, mozzarella en basilicum in een kom.

Schep een beetje gehaktsaus in een bord. Leg er een lasagnevel bovenop. Schep er vervolgens gehakt- en kaassaus over en daarna nog een lasagnevel. Herhaal dit tot je een aantal laagjes hebt. Eindig met een schep van beide sauzen. Garneer met een takje basilicum.

Wat vind ik ervan?
Het lijkt bewerkelijk, maar het valt best mee. Het is erg lekker, en ook makkelijk te maken. Officieel horen er ook nog uien in, maar hier kan André niet zo goed tegen. Dus die laat ik meestal weg in recepten. Het is een lekkere lasagne, maar eentje uit de oven vind ik stiekem nog wel wat lekkerder! Misschien dat deze in de zomer minder machtig is, en dus beter valt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *