Jas gemaakt

Oké deze jas draag ik al een jaar. Maar ik ben er nog steeds trots op dat het me gelukt is om deze te maken! En hij zit ook nog eens fijn en mooi! Het was een hele uitdaging, maar samen met naailes juf Karin is het gelukt!

Jasje burda

Het is een fijn lente/herfst jasje. Gemaakt van zwarte wolvilt en binnen afgewerkt met een
roze satijnen bies in de voering. Hier en daar nog wat siernaden, zoals op de schouders en in de mouwen. Dat maakt het echt af! Helaas krijg ik dat niet zo mooi op de foto… Maar het model is gewoon superleuk, fijne kraag ook!

Ik had de jas eigenlijk willen verlengen. Maar ik was 1 onderdeel vergeten te verlengen… en niet genoeg stof om ’t nogmaals te doen. Tja ach zo kort is die eigenlijk net zo leuk!

Het enige wat nog anders zou kunnen is de voering van de mouwen. Die gaan er steeds uit als ik de jas aantrek. Dat is minder. Ik zou ‘m door kunnen stikken. Maar ik heb er juist erg mijn best op gedaan om de buitenstof en voering ‘onzichtbaar’ aan elkaar te maken.

Voor wie het wil weten, het is patroon ‘Jasje 115’, uit Burda, augustus 2008.
De stof heb ik destijds gekocht bij Harry’s Stoffen in Enschede.

2 gedachten over “Jas gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *