chocotaart

Dit jaar liep het qua verjaardag even wat anders. Maar een taartje hoort er toch bij.
Feest of geen feest! Ik had hier al eens een recept gezien van een chocotaart
met maar 4 ingrediënten. Interessant! Dat moest getest worden!

chocoladetaart

Oké chocotaart met alleen maar chocolade, eieren, boter en suiker. Hoe zou dat smaken? Ik was nieuwsgierig. Dit taartje was ook nog eens supersnel gemaakt. Choco en boter smelten. Eieren splitsen, dooiers en eigeel allebei apart kloppen met suiker. Alles door elkaar en in de oven. Easy as that!

Ik heb wel eens eerder een recept gemaakt waarbij ik eiwit moest kloppen dan VOORZICHTIG door de rest moest mengen. Toen had ik dat te lang door elkaar gespateld waardoor de taart toen niet wilde rijzen. Die fout wilde ik nu niet maken. Met als gevolg dat ik het nu iets te weinig had gespateld. Hierdoor zaten er hier en daar wat witte stukken in de taart. Ach ja, smaakte er niet minder om.

Hoe smaakt het dan?
Lekker! Maar machtig! Een bizar luchtig taartje dat zwaar op de maag valt 😉 Volg je ‘m nog? haha. Het recept is voor 6 punten, maar ik denk dat ik er ook wel 8 kleinere punten uit had kunnen halen, want het vult enorm. In het recept staat dat je een hoge taartvorm moet gebruiken. Geen idee wat ermee bedoeld werd. Dus ik heb springvorm ø 22 cm gebruikt. En dat was precies goed.

Al met al een leuk taartje om nog eens te maken. Dit recept ga ik maar eens bewaren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *