Charlie Choe-ish positie broek!

Hij is alweer een tijdje af! Yes! En zit fijn! Eerder schreef ik al dat ik bezig was met een ‘chillbroek’ a la Charlie Choe. En met een beetje gestress is die afgekomen!

Charlie Choe ish positiebroek

Hoezo gestress?
Nou ik wilde ‘m graag voor mijn eerste zwangerfit les afhebben. En het duurde even voordat de stof binnen was. Maar alles is, met goede hulp op naailes, gelukt!

Uiteindelijk heb ik patroon ‘broek 112’ uit Burda, januari 2013 gebruikt. Deze hebben we wat aangepast, zodat hij wat wijder zou zijn bij de benen. Het patroon is namelijk redelijk strak. Verder heb ik aan de bovenkant boordstof gebruikt. En daar bovenin nog weer knopenelastiek gemaakt. Zodat de broek tijdens de gehele zwangerschap te gebruiken is.

De volgende keer:
Maak ik de achterzijde wat hoger. Omdat ik een printstof gebruikte met daarboven een boordband vind ik de achterzijde vrij laag zitten. Als je 2 dezelfde stoffen gebruikt zal het wel meevallen. Maar zo’n boordband is in de zwangerschap wel fijn ;).

Verder ‘leef’ ik thuis bijna in deze broek, haha, zo fijn! Daarom wil ik nog 2 versies maken. 1 zwarte die verder helemaal strak zit, dus geen aparte strakke boord onderaan. Maar helemaal ’tregging’ achtig. Hier heb ik een mooie zwarte stof voor besteld. Dan zou ik deze broek ook ‘gewoon’ aankunnen en niet alleen thuis.

En ik wil nog een versie maken die helemaal wijd valt, dus ook onderaan geen boord.
Ik vind het boordje onderaan erg leuk. Maar ik merk in gebruik dat die nog wel eens omhoog wil kruipen (toch een beetje irritant). Ik heb dus nog lekker wat te doen.

2 gedachten over “Charlie Choe-ish positie broek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *