De eerste naailes weer gehad!

Jeej! Ik heb mijn eerste naailes weer gehad! Sinds juli heb ik geen naailes meer gehad ivm vakantie en daarna onze verhuizing en het klussen. Maar vanaf nu tot wanneer ik het volhoud ivm mijn zwangerschap 😉 heb ik weer naailes!

charlie choe

Het eerste project op de planning is een zwangerschaps pyjama broek.
Bij Charlie Choe heb ik superleuke pyjama broeken gezien. Ik wil een combinatie maken van de zwangerschapsbroek die je links op de foto ziet en de loungebroek die je rechts op de foto ziet. Dus met natuurlijk een brede boord bovenaan, maar dat die dan onderaan strak zit.

Het patroon heb ik uit Burda, januari 2013 gehaald. Het is broek 112 geworden.
Dit patroon heb ik samen met Karin aangepast. Want het patroon is bij de knieën strak,
en ik wil ‘m juist graag baggy. Verder hebben we de bovenkant even gelaten zoals het is, omdat in het patroon ook al een brede band boven komt. Maar waarschijnlijk gaat aan de voorzijde nog een ronding eruit, voor m’n groeiende buik 😉 .

Voor de broek ga ik een ‘Punta di Roma’ stof (soort tricot stretch, maar dikker) gebruiken, blauw met zwart bedrukt. Voor de bovenband en de strakke onderkanten ga ik boordband gebruiken. Dat heb ik nog nooit gebruikt, dus ik ben benieuwd.
Nu nog even wachten tot mijn stof binnen is.

Ik denk, dat als dit goed lukt, deze broek nog wel vaker zal worden gemaakt.
Nu nog uitvinden waar ik net zulke leuke (en betaalbare) stoffen kan vinden als bij
Charlie Choe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *