Blue Monday

Jaja het schijnt vandaag de meest deprimerende dag van het jaar te zijn…
Dus hier is wat cheering up! ūüôā

blue-monday-2014

Dit is wat wiki zegt over Blue Monday:
Blue Monday¬†(deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest¬†deprimerende¬†dag van het jaar. De vader van ‘blauwe maandag’
is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van
de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.
Arnall werd in academische kringen overladen met kritiek, maar desondanks wijden
veel grote kranten en andere media jaarlijks kritiekloos aandacht aan het fenomeen.

Tja wat doe je daar nou aan he?
Nou gewoon positief blijven, veel leuke dingen opzoeken en doen!
Hier een paar idee√ęn.

Goed ontbijten, een healthy day inplannen.
En nu niet de hele dag alleen maar fruit eten. Maar gewoon normaal gezond voedsel.
Dat ook nog enigsinds vult. Je voelt je gewoon beter als je normaal en fatsoenlijk eet!
Als ik een paar dagen ‘snel’ (als in pizza, snelklaar eten etc) heb gegeten merk ik dat echt in mijn lijf! En zowiezo altijd beginnen met een ontbijt! Ik snap echt niet dat er mensen zijn die niet ontbijten. Persoonlijk bijt ik iemands hoofd er zo ongeveer af¬†als ik niet heb kunnen ontbijten :P. Vaak begin ik de dag met brinta of overnight oats.

Count your blessings
Bedenk waar jij allemaal dankbaar voor bent in je leven. Richt je even op het positieve.
Best moeilijk als je superchaggi bent. Maar really probeer het gewoon eens!
Ook al denk je dat er NIETS is, je zult best nog dingen vinden waar je blij mee bent.
Of het nu is dat je een fijne relatie/familie/vriendschap hebt. Of dat je dankbaar bent waar je nu staat in je leven. Maar het kunnen ook kleine dingen zijn zoals een fijn muziekje, een lekker kopje thee, een leuke blog ;). We gaan vaak maar door en staan dan niet meer stil bij de kleine dingen. Zouden we allemaal eens vaker moeten doen!

Positief blijven
Wees aardig. Glimlachen kan daarbij helpen. Als je bij jou in de buurt loopt, rijdt of whatever en je doet dat met een glimlach op je gezicht. Dan zul je zien dat mensen vaker even terug glimlachen. Voor mij best een opgave, want schijnbaar kijk ik ‘neutraal’ nogal chaggerijnig… Uhm tja… (Geconcentreerd noemen we dat haha).¬†Maar als ik mn best doe voor glimlachen merk ik serieus dat mensen ook leuker terugkijken! Give it a try!

Doe dingen waar je blij van wordt
Dat kan vanalles zijn zoals: serie kijken, schrijven, naaien of een boek lezen.
Gewoon een lekker kopje thee drinken. Over de telefoon kletsen met je zus of vriendin.
Taart bakken. Whatever. Doe Het Gewoon. Vandaag mag het ;). Het huishouden ligt er morgen ook nog wel. Soms Moet je gewoon even tijd voor jezelf nemen. En alles niet zo serieus nemen. Even opladen noemen we dat. Je zult zien dat je de volgende dag het huishouden twee keer zo snel kunt doen! Omdat je je weer fris en vrolijk voelt!

Sporten
Ga lekker een uurtje sporten. Als je niet bij een sportschool zit kun je ook met youtube filmpjes meedoen. Zoals die van Blogilates. Of maak anders een wandeling buiten.
Vang je gelijk wat vitamine D op. Wat dan weer goed is voor je weerstand en het be√Įnvloed je stemming (of kleine depressie hihi) positief! Zowiezo wordt je van actief sporten blijer.
En wie wordt er nu niet blijer van een fitter lijf? You can do it ūüėČ

Succes vandaag! ūüôā

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *