Panpizza

Een pizza zonder oven. Handig! En met maar weinig ingrediΓ«nten maak je een heerlijke pizza. Wie had dat gedacht: Bloem en griekse yoghurt en tadaaa je hebt een pizzabodem. Ik vind ’t bijzonder.

Panpizza recept

Op ChicksLoveFood kwam ik deze pizza een keer tegen. En ik kon me er geen voorstelling bij maken: Yoghurt en bloem… Maar het is zooo makkelijk, en lekker πŸ˜‰ . En ook handig als je geen beschikking over een oven hebt. Kun je toch een lekkere pizza maken!

Wat heb je nodig, voor 1 pizza:
Voor de bodem
– 100 gram bloem (en een beetje extra voor het uitrollen van het deeg)
– 100 ml Griekse yoghurt
– Zout
Voor de topping:
– Tomatensaus
– Beleg wat je lekker vind (in dit geval salami en ham)
– Handje geraspte kaas

Zo maak je het:
– Doe de bloem, zout en yoghurt in een kom.
– En ga kneden, het lijkt alsof het noooooit goed gaat komen.
– Maar blijf kneden want op een gegeven moment komt het echt WEL goed πŸ™‚ .
– Als je deeg te nat blijft, kun je nog wat bloem toevoegen.
– Strooi wat bloem op het (schone!) werkvlak.
– Rol hier je deegbal uit tot een dunne pizzabodem.
– Verwarm een koekenpan met een beetje olie.
– Als de koekepan warm is je pizzabodem erin bakken.
– Ongeveer 2 minuten per kant.
– Als de eerste kant goed is, kun je deze omdraaien in de pan.
– En beleggen met wat je lekker vindt.
– Doe er een deksel op en laat het nog even staan, zodat de kaas goed kan smelten.
– Eet smakelijk!

Wat vond ik ervan?
Een leuke simpele manier van pizza maken. Ik ben zowiezo gek op pizza’s en vond dit ook een lekkere variant. De pizza bleef nog wel iets ‘slap’. Het wordt geen plank zeg maar, dus je moet ‘m echt uit de pan schuiven. Ik wilde de pizza met een spatel uit de pan halen en uh doen flapte die aan beide kanten dubbel πŸ˜› .

4 reacties op “Panpizza

  1. Wil je echt een x een heeeeeele lekkere pizza eten? Dan moet je weer een x naar Markelo komen πŸ˜‰ en uit eten gaan bij de Italiaan Il Campanile, Heerlijk!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *