Romige tomatensoep in brood

Soep in een broodje, hoe lachen! Bij ChicksLoveFood had ik dit een keer gezien.
Leek me geinig om eens te proberen, and so I did.

recept romige tomatensoep in brood

Het originele recept vind je hier.

Wat heb je nodig:
Voor 4 personen
– 4 Italiaanse bollen (of een ander lekker hard broodje)
– 1 ui
– 500 ml gezeefde tomaten
– 500 ml water
– een groente- of kruidenbouillonblokje
– een flinke hand verse basilicum
– scheutje kookroom
– peper en zout

Hoe maak je het:
Soep:
– Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze met olijfolie in je soeppan.
– Na 5 minuten voeg je de gezeefde tomaten, bouillonblokje en wat toe.
– Breng aan de kook.
– Laat vervolgens 10 minuten pruttelen.
– Voeg naar smaak: zout, peper en basilicum toe.
– Maak met een staafmixer er een gladde moes van.
– Voeg nog iets kookroom toe, hierdoor wordt je soep iets romiger.

Brood + balletjes:
– Snij de kapjes van je broodje.
– Pluk ze leeg.
– Voeg bij je restje brood wat basilicum en zout toe.
– Rol hier kleine balletjes van.
– Even in een koekenpan opbakken met olijfolie.

Soep klaar, broodjes klaar, balletjes klaar.
Eet smakelijk!

Wat vond ik ervan?
Het idee vond ik geinig, uitwerking mwoa. Leuk voor een keer, maar wordt geen standaard. Ik denk dat als je ’t in een kleiner broodje doet, dat je dan een leuk voorgerechtje hebt. Mocht je eters krijgen. De Italiaanse bol vond ik net iets te groot.

De soep ‘zuigt’ snel in het broodje, dus na opscheppen ook meteen serveren. Naast de bol had ik nog een extra kop soep. Want nadat je de soep uit het broodje hebt gegeten zit je met een leeg broodje. Die kun je dan lekker verder wegdippen met ‘verse’ soep 😉 . Volg je ’t nog? haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *