Ingeduffeld babyjas

Ongeveer een jaar geleden heb ik voor Lana een superschattige babyjas gemaakt.
En in al mijn enthousiasme had ik toen nogmaals de voering geknipt van die mooie paarse fleece. Maar een tweede jasje kwam er niet meer van. Nu kwam ik een tijdje geleden de geknipte delen weer tegen. Daar heb ik nu alsnog een mooi jasje van gemaakt.

Ingeduffeld babyjas zo geknipt

Helaas is Lana er inmiddels te groot voor. Maar vrolijk is dit jasje wel geworden! Het is weer het patroon ‘ingeduffeld’ uit Zo geknipt 1. De buitenzijde is van supergezellige babyrip. Deze had ik nog liggen. Hier heb ik ooit voor mijn nichtje een kussenmatras mee gemaakt. (Voor mijn blogtijd 😉 ). Helaas geen foto, maar gezellig was die wel!.

Nu had ik best nog wel een stuk van die stof over. En ik wist er me geen raad mee. Zo’n gezellig stofje, maar ja babyrib… Daar ben ik niet de allergrootste fan van. Dus het reststuk belande in de bak. En toen ik een geschikt stofje aan het zoeken was voor deze jas, kwam die weer naar boven. Alsof het zo heeft moeten zijn!

Het is een makkelijk patroon. Je hebt maar 4 patroondelen: capuchon, achterzijde, voorpand en mouw. Of nou ja 6 dan, de mouwen en voorpand mag je dubbel knippen. Maar daar wordt die niet moeilijker door. Het is dan ook in een avondje in elkaar gezet.

Bij Kriatief (leuke nieuwe stoffen- en fournituren winkel in Den Ham!) heb ik de satijnen pipingband erbij gehaald. Een lekker knal kleurtje. Samen met roze kam snaps was het geheel compleet.

Hij is af… Maar ja en nu? Mocht iemand ‘m van me over willen nemen dan is dat mogelijk. (Het is maat 68/74, waar baby’s vanaf ongeveer een half jaar tot 1 jaar van kunnen genieten.)
En anders blijft die lekker in de kast liggen als toekomstige kraamcadeautje 😉 .
Zo makkelijk is dat!

5 gedachten over “Ingeduffeld babyjas

 1. Wat een leuke jas! Wat is “zo geknipt” precies? Lijkt me erg leuk om ook eens te maken! Helaas is Eline al aan de grote kant voor dit jasje en heb ik er al een 🙂
  Succes met de verkoop! Groetjes, Laurien

  • Hoi Laurien,
   Zo Geknipt is een leuk naaiboek voor beginners.
   Zie hier wat voor dingen je erin kunt vinden.
   Gemaakt door deze en deze mevrouw. Inmiddels is er ook al een tweede boek van uit. Ik denk dat je ‘m bij de bieb wel aan zou kunnen vragen. En je mag ‘m ook van mij wel een keer lenen als ’t je leuk lijkt.
   Het jasje staat er trouwens alleen in deze maat in.

   • Hoi Jolanda,

    Bedankt voor de tip! Onze naailerares kan ook patronen vergroten dus wie weet! Sowieso heb je me een leuk idee gegeven om volgend jaar zelf een jasje te maken!

    Bedankt!
    Groetjes, Laurien

 2. Hi jolanda, wat een leuk jasje! Naai je alle kleding zelf? Met welke patronen?! Of doe je dat ook zelf?
  Heb je het jasje nog?! Ik vind hem erg leuk!

  Groetjes mira

  • Hoi Mira, wat een leuke reactie 🙂 bedankt! Ik naai steeds meer kleding zelf, maar een geheel zelf gevulde kledingkast blijft nog even een droom 😉 .

   Patronen haal ik eigenlijk overal en nergens vandaan. Lekker vaag he haha. Als ik ergens iets leuks tegenkom dan maak ik het. Dat kan uit een boek zijn, of een tijdschrift, maar ook op internet kun je veel leuke patronen vinden. En als ik soms een leuk kledingstuk tegenkom probeer ik het zelf uit te vogelen.

   Het jasje heb ik nog, mocht je interesse hebben mag je me wel een mailtje sturen op jolanda@frisenvrolijk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *