De lekkerste lasagne!

En dat is het 🙂 . Oké, het duurt vrij lang voordat die klaar is, maar zooooo lekker! Perfect voor in het weekend. Het is eigenlijk een vrij simpele versie. Zoals soms wel eens gezegd wordt: KISS => Keep it simple stupid! Zo geldt dat hier ook. Maar stiekem is het vooral de kaassaus die het TE lekker maakt 😉 .

De lekkerste lasagne recept

En hoe maak jij ook zo’n lekkere lasagne dan? Nou zo:

Dit heb je nodig:
Voor de lasagne
– 1 pak lasagnevellen
– 500 gr gehakt
– 2 blikken tomaat in blokjes
– 1 klein blikje tomatenpurree
– 1 spaanse peper, fijngehakt zonder zaadjes
– 4 tenen knoflook
– zout en peper

Voor de kaassaus
– 175 gram geraspte kaas
– 400 ml melk
– 40 gr bloem
– 40 gr roomboter
– nootmuskaat

Zo maak je het:
– Bak het gehakt rul en kruid het met peper en zout.
– Voeg de spaanse peper en de knoflook toe.
– Even goed doorroeren.
– De blikken tomatenblokjes en het blikje tomatenpurree toevoegen.
– Even proeven en eventueel nog wat peper en zout toevoegen.
– Nu komt het moeilijke: laat het een uur inkoken op laag vuur!
– Wel zo nu en dan even roeren.

Voor zover de saus voor de lasagne, dan nu de kaassaus.
Dit is even een klusje waar je echt bij moet blijven!
– Doe de boter en bloem in een pan.
– Verwarm ze al roerend een paar minuten.
– Totdat de bloem wittig uit begint te slaan.
– Voeg nu met kleine beetjes (!) steeds wat melk toe.
– Goed roeren!
– Ga net zo lang door tot alle melk er door zit.
– Het zal steeds eerst flink klonteren en daarna wordt het geleidelijk een dikkig papje.
– Als alle melk erin zit, doe je de geraspte kaas er door.
– Voeg als laatste ook wat nootmuskaat toe, voor extra pit.
– Eventueel kun je ook nog peper en zout toevoegen.

Zo: lasagnesaus klaar, kaassaus klaar.
Tijd om de lasagne te maken.
– Verwarm de oven op 200 graden.
– Vet een ovenschaal in.
– Doe een laag lasagnesaus op de bodem.
– De volgende laag bestaat uit lasagnevellen.
– Breek ze eventueel zodat ze de hele laag beslaan.
– Vervolgens weer een laag saus en weer een laag lasagnevellen.
– Doe nu een laagje kaassaus erop.
– En maak de lasagne nu verder af met de lasagnesaus + vellen.
– Eindig met de lasagnesaus.
– Doe als laatste de kaassaus erop.
– Zet de lasagne voor zo’n 45 minuten in de oven.

Je kunt er natuurlijk ook altijd nog wat extra groenten en kruiden doorheen mikken. Denk aan basilicum, paprika, tomaat, prei, champignon, courgette, geraspte wortel etc etc. Net wat je lekker vind! Zelf heb ik door de kaassaus nog wat lente-uitjes gedaan. Als je goed kijkt zie je ’t wel op de foto haha. Superlekker!

Zoals ik eerder al zei, het duurt even… 😉 Maar deze lasagne is erg lekker, daar kan geen kant-en-klare-variant of pakje tegenop! En stiekem vind ik ‘m een dag later NOG lekkerder, als je ‘m weer opnieuw opwarmt. Mjam! Ohja in de vriezer was trouwens geen succes, toen kwam het er als een kleffe bende weer uit. Dat je ’t even weet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *