Rode linzensoep

Een recept voor een lekkere stevige soep! Die goed vult, daar hou ik van.
Ik heb meerdere variaties voorbij zien komen, maar deze leek mij het lekkerste.
En lekker was die zeker!

rode linzensoep recept

Hier vond ik mijn inspiratie 😉 . Ik wist niet wat ik me bij rode linzen moest voorstellen qua smaak. En het duurde ook even voor ik ze in de supermarkt gevonden had haha. Maar een lekkere en vullende soep is het zeker geworden!

Wat ben je nodig:
– 1,5 liter water
– 2 groentebouillon blokjes
– 200 gram rode linzen
– Een bloemkool
– Blik tomatenblokjes
– Ui, in stukjes
– Teentje knoflook, geperst
– Scheutje olijfolie
– Gembersiroop
– Peper en zout
– Komijn

Hoe maak je het:
– Doe de ui en knoflook in de pan met wat olijfolie en fruit ze zachtjes.
– Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes.
– Doe de linzen, tomatenblokjes, water en bouillonblokjes in de pan.
– Gooi ook de bloemkool erbij.
– Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuutjes lekker koken.
– Totdat de linzen en bloemkool lekker gaar zijn.
– Pureer de soep met een staafmixer zodat ‘ie lekker glad is.
– Kruid de soep met peper, zout en komijn naar smaak.
– Doe er eventueel nog een scheut gembersiroop door.
– En klaar is je soep, eet smakelijk!

Wat vond ik ervan? 
Een lekker stevig soepje! Een klodder creme frâiche erdoor zou ook niet verkeerd zijn.
Ik heb nog een halve zak rode linzen over, dus deze soep zal nogmaals gemaakt worden.
Lekker!

Één reactie op “Rode linzensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *