Nachoschotel

Mjam! Gezond is anders, maar lekker is het wel! In mijn kerstpakket zat een huuuuuuge zak nachochips. Om die zo te eten vind ik ze ‘mwoah’. Maar ik had er al wel eens ovenschotels van gezien. Mooi om eens te proberen!

recept nachoschotel nacho ovenschotel

Na een beetje googlen kwam ik hier en hier terecht. Op zich leken ze me allbei wel oké, maar ik had niet alles ervoor in huis. Dus ik heb maar een ‘UWYH’ (use what you have) gedaan 😉 . Dit is mijn variant geworden:

Wat ben je nodig:
– Nachochips, ik heb denk ik 100 gr gebruikt.
– 300 gr gehakt
– 1 zakje tacokruiden
– 1,5 paprika, in blokjes
– 500 gr tomaten in blokjes
– 100 gr creme fraiche
– 100 gr geraspte kaas
– 200 gr rijst
– IJsbergsla, fijngesneden

Hoe maak je het:
– Oven voorverwarmen op 175 graden.
– Kook de rijst gaar, zoals je gewend bent.
– Bak het gehakt rul.
– Voeg de paprikablokjes toe.
– Voeg nu de tacokruiden toe.
– Als alles gaar is, zet het vuur uit.
– Voeg nu de tomatenblokjes toe.
– Doe dit mengsel in een ovenschaal.
– Smeer hier de creme fraiche over uit.
– Strooi hier de nachochips over.
– En hierover gaat dan de geraspte kaas.
– Zet 5 a 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
– Schep wat van de ovenschotel, wat rijst en wat ijsbersla op een bord.
– Husselen maar 🙂
Eet smakelijk!

In de comments bij de versie van Lekker & Simpel zag ik nog een handige tip,
van ene Barth. Voor het zelf maken van een taco kruidenmix. Hier komt die:
– 1 tl zout
– 1,5 tl paprikapoeder (mild of pittig)
– 0,5 tl komijn
– 1 tl oregano (gedroogd)
– 1 tl knoflookpoeder (hoeft niet als je knoflook meebakt met een uitje)
– 0,5 tl suiker
– snufje nootmuskaat
Voor wat meer pit kan je chili- of cayennepeper naar smaak toevoegen
Voeg wat lauwwarm water toe, roer de kruiden door elkaar en giet het mengsel over het gehakt terwijl je het rul bakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *