Zeilerkost!

Een éénpansgerecht wat makkelijk te maken is! Maar waarom het nou precies de naam zeilerskost heeft? Anyone? Lekker is het in ieder geval wel, en super simpel!

zeilerskost eenpansgerecht recept

Hier vind je het originele recept, voor mezelf schrijf ik het hier nog even uit. Handig voor een volgende keer! (Of als de link ineens niet meer werkt, zo irritant als dat gebeurd!)

Wat ben je nodig:
– 500 gr sperziebonen (diepvries of uit blik)
– 450 gr krielaardappeltjes
– 1 rookworst
– 1 groentebouillonblokje
– 300 ml kokend water
– 1 tl paprikapoeder
– 1 laurierblaadje

Hoe maak je het
– Rookworst alvast in plakjes snijden.
– Als je diepvries sperziebonen gebruikt, deze alvast even voorkoken.
(Dan is ’t geen éénpans gerecht meer, maar dat zien we door de vingers!)
– Bij een blik sperziebonen, deze even uit laten lekken.
– Krieltjes en rookworst even aanbakken.
– Kokend water, bouillonblokje, paprikapoeder en laurierblaadje toevoegen.
– Aan de kook brengen.
– Vuur laag zetten en ongeveer 15 minuten laten koken, met de deksel op de pan.
– Sperziebonen toevoegen en even warm laten worden.
– Wanneer de aardappels gaar zijn is het klaar.
– Niet afgieten, maar de bouillon lekker even in de aardappels laten trekken!
Eet smakelijk!

Wat vind ik ervan
Lekker! Al zat ik even niet op te letten, en zijn de krieltjes iets te gaar geworden. Die vallen al uit elkaar als ze een vork zien, maar het is er niet minder lekker om. Ik had zelf nog een sausje erbij van mayo gemengd met mosterd. Niet nodig, wel lekker 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *