Babi Pangang

Het is een geliefd en simpel gerecht! Deze versie ervan in ieder geval.
Die heb ik van mijn schoonmoeder gekregen (jeej! Familierecept, love it!).
Het smaakt niet helemaal zoals bij de Chinees, maar is wel super lekker!

recept babi pangang

Wat ben je ervoor nodig:
– 500 gr varkenslappen
– 0,5 l bouillon
– 1 tl sambal
– 4 el sherry (medium)
– 6,5 el suiker
– 2 uien
– 2 kleine blikjes tomatenpuree
– knoflookpoeder
– bloem
– Ketjap Manis
– Djahé
– Olie

De voorbereiding:
Een nacht van tevoren de varkenslappen marineren met Ketjap, olie, djahé en knoflookpoeder. In de koelkast laten trekken.

Zo maak je het:
Het vlees goed gaar braden met heel iets marinade erbij.
Uien snipperen, fruiten met knoflookpoeder en iets olie.
Bouillon toevoegen aan de uitjes.
Hierna de sherry, suiker, sambal en tomatenpuree toevoegen.
Dit geheel 5 minuten laten sudderen.
Daarna binden met bloem.

Serveren met rijst en atjar Tjampoer

Wat doe ik vaak anders:
Vaak laat ik de uien weg, hier kan André niet goed tegen. En vervang ik de knoflookpoeder door 2 geperste knoflooktenen. En de djahé vervang ik vaak door gembersiroop. Ook snij ik het vlees, voor het marineren, in kleine stukjes. Ik ben
(nog) niet zo’n held in het braden van grote stukken vlees. En zo worden alle stukjes lekker sappig!

Ik wil nog wel eens wat gaan experimenteren met andere recepten. Zo kwam ik ook deze tegen. Ik ben heel benieuwd hoe die smaakt, maar citroengras??? Waar haal je dat? Volgens mij verkoopt de supermarkt in ’t dorp dat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *