Recept zelfgemaakte kapsalon

Ik had zin om zelf eens kapsalon te maken.
Na wat googlen kwam ik bij de site van Stoere Jongenzzz uit.
Hier staat het recept en informatie over het ontstaan van Kapsalon! 🙂

zelf gemaakte kapsalon

Kapsalon voor 4 personen
Ingrediënten
– 800 gram shoarmavlees
– 1 kilo patat
– een halve krop ijsbergsla
– 2 tomaten
– een halve komkommer
– 6 tot 8 plakken jong belegen kaas
– een stevige knoflooksaus
– wat sambal naar smaak

Hulpmiddelen
– frituurpan
– koekenpan
– snijplank
– grote ovenschaal of vier aluminiumbakjes
– oven of magnetron met grillstand

De bereiding
Snij de komkommer en de tomaat in normale plakjes.
Snij de sla reepjes.
Zet de grill van de oven of magnetron vast aan
Vet de ovenschaal of de bakjes licht in
Bak het shoarmavlees in de koekenpan in negen minuten
met een beetje olie tot het mooi bruin is.
Bak ondertussen de patat.
Leg dan eerst de patat in de ovenschaal (of in de bakjes) en daarop de shoarma.
Leg hierop de plakjes kaas tot de shoarma helemaal bedekt is.
Zet dit geheel onder de grill tot de kaas goed gesmolten is.
Leg daar de sla, tomaat en de komkommer er op.
En doe er naar smaak knoflooksaus en sambal op.

Variaties:
Vervang knoflooksaus eens door uiensaus, chilisaus of sambasaus.
Gebruik kazen als: Parmenzola, brie en schimmelkaas.
In plaats van shoarma vlees kun je ook eens gamba’s, kip of döner kebab proberen.

Wat vind ik ervan?
Dit is zoiets waar je gewoon heeeeeeel af en toe zin in hebt. Want het is een behoorlijk zwaar gerecht, maar oh zo lekker! Zeker als je het zelf maakt! Ik heb de kaas geraspt, vind ik makkelijker dan plakken kaas.

Bij de action verkopen ze aluminium ovenschaaltjes. Leek me handig en leuk om het daar in te maken. Maar achteraf waren die toch een beetje te groot voor 1 persoon. Het idee is leuk! Verder heb ik nog zelf erg lekkere knoflooksaus gemaakt. Helaas niet op de foto.
Het recept heb ik hier vandaan gehaald.

Deze kapsalon is echt superlekker. Maar dan voor 1 keer in het jaar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *