Sewing saturday: Boodschappentas van tafelzeil

Een project die hier al 2 jaar onaf in de kast lag… Echt waar… Ja ik schaam me! 😉
Maar het is uiteindelijk niet in de vuilnis beland (want hé dat is zonde!) en netjes afgemaakt. En nog handig in gebruik ook haha.

boodschappentas tafelzeil

Jup 2 jaar in de kast… Hoe krijg ik ’t voor elkaar. Hij zat helemaal in elkaar alleen aan de bovenzijde moest nog biaisband en er moest nog een hengsel aan. Maar ja dat biaisband had ik toendertijd wat minder goede ervaringen mee. En met tafelzeil wat ik toch niet zo prettig te verwerken vond… Al met al belande die ergens achter, en verder achter. En nog verder weg… Totdat ik het met verhuisdozen uitpakken weer tegen kwam. En uhm die was dus 2 verhuizingen terug al ingepakt… Jup schaam!

Ik weet niet meer goed welke handleiding ik destijds heb gebruikt. Maar ik vermoed dat het iets in deze trant was. En die wil ik zowiezo ook nog een keer gaan maken. Helemaal vierkant, cute!

Ik weet nog wel, dat ik me, toen ik ermee bezig was, me kapot ergerde aan de slappe boodschappentassen die bij de supermarkten werden verkocht. Want door teveel boodschappen erin waren die al eens uitgescheurd. Irritant! Dus ik wilde vooral een stevige en ruime boodschappentas.

Daardoor heb ik de bodem extra verstevigd door er een stuk heel erg dik karton in te maken. Nu erg handig! Al weet ik niet hoe zwaar ik ‘m kan inladen voordat de hengsels het begeven. Want die heb ik dus als laatste erop gemaakt. En dat is geen aanrader! Hengsels eerder in het proces eraan maken, anders kom je in gevecht met je naaimachine.

Al met al heb ik er nu al veel plezier van gehad. En omdat ik mijn kam snap tang
net binnen had, moest overal een kam snap in. Dat zul je begrijpen 😉 .
Dus ook hier, was het nodig? Nee. Maar wel leuk! Net echt haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *