Verjaardagskronen

Het is alweer een tijdje geleden, maar daarom zijn ze niet minder leuk! De verjaardagskronen voor Jens en Lana hun tweede verjaardag!

Verjaardagskroon stof diy

Die van vorig jaar waren eigenlijk meteen al wat te klein. Dus een goed excuus om nieuwe te maken! Ditmaal heb ik gekozen voor kronen die verstelbaar zijn met klittenband.

Op basis van hun hoofdomtrek heb ik een patroon getekend in Illustrator (leuk man om dtp’er te zijn! 😉 ). En die heb ik tweemaal uit de stof gehaald. Ik lette niet helemaal op, dus ik heb ze letterlijk twee keer uit de stof gehaald…. Twee keer hetzelfde in plaats van te spiegelen… oops. Dus ik kan nog een zelfde setje kronen maken… right…

Qua stof had ik deze keer geplastificeerd katoen gebruikt. Geen idee waarom eigenlijk. Leek me leuk. Maar oi, met het verwerken viel me het toch vies tegen! Ik had dus geplastificeerd katoen voor de buitenzijde. Gewoon katoen voor de binnenzijde. En fiberfill als vulling. Maar toen ik het geheel naar de goede kant wilde keren ging het niet helemaal soepel. Her en der knapte er stukjes open, die ik maar met moeite weer netjes gesloten kreeg. Ik kan nog wel wat lessen gebruiken in hoe geplastificeerd katoen te verwerken…

Voor de kroon van Jens maakte ik me er redelijk makkelijk vanaf, door er stickers van vilt op te plakken. Bij de kroon van Lana moest en zou ik rozetten maken, nadat ik toevallig een geweldig lint daarvoor tegenkwam! (De buitenste cirkel). Deze zette ik aan de zijkant van de kroon. Maar die had ik bij nader inzien toch beter iets meer naar het midden/voorkant kunnen zetten. Dat ziet er van voren wat leuker uit. Nu kijk je een beetje tegen de achterkant van de rozetten aan… Jammer! Voor de rest heb ik bij elke punt een lintje en een stikje geplaatst. Het witte strikje is een plakstrikje die ik bij de Action vond.

De cijfers ‘2’ zijn met klittenband op de kroon gemaakt. Dus die kunnen volgend jaar gewisseld worden 😉 . Ik heb ze gemaakt van katoen (verstevigd met vlieseline) en twee lagen vilt.

Maar Jens en Lana vonden de kronen (gelukkig!) leuk en wilden ze nog op ook! Yes! Al ruilden ze wel meteen. Jens wilde de roze kroon en Lana kreeg de zwarte. Volgende keer gewoon andersom geven, ze ruilen toch wel 😉 .

Omdat ik dus de kronen in het geplastificeerde katoen per ongeluk dubbel had uitgeknipt kan ik nog een setje kronen maken. Ik denk dat ik dan gelijktijdig wat foto’s maak. En er een tutorial aan hang. Zodat je stapsgewijs kunt zien hoe je dit ook kunt maken.

Eén gedachte over “Verjaardagskronen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *