Tafelhoezen

Een tijdje terug kregen we heel wat mensen op bezoek. Maar onze nieuwe meubels wil ik graag mooi houden. Gedoe met onderzetters enzo werkt toch niet echt. Dus voordat er allemaal kringen op de teak komen (jaja) heb ik een passende tafelhoes gemaakt.

 

 

En wel 1 die er helemaal strak omheen spant. Ik heb het op dezelfde manier gemaakt als deze tafelhoes. Maar nu van tafelzeil. Ik had nog een tafelkleed van de Action liggen. En het was nogal een last minute project. Dus ik heb gebruikt wat ik in huis had.

Naast onze salontafel wilde ik ook een ander kastje als tafel gaan gebruiken. Waar ook een hoesje omheen moest. Die kreeg ik allebei alleen uit één tafelzeil als ik de hoes voor de salontafel kleiner maakte. Dus niet zoveel lengte aan de zijkanten.

Ik had ‘m gemaakt… en toen…. Ging ’t hele ding aan de langste kanten helemaal van de tafel ‘af’ staan. Niet helemaal de bedoeling. Dus toen heb ik weer een stuk van de zoom losgehaald. En de zoom als tunnel gebruikt. Hier een elastiek van een halve cm breed doorheen getrokken.

Qua elastiek wist ik niet hoe lang ik t moest maken. Dus ik heb het erdoor gehaald. Vervolgens de hoes om de tafel getrokken. En het elastiek aangetrokken en geknoopt. Alleen bij het aantrekken ging het op het laatst een beetje mis… In mijn enthousiasme trok ik op ’t laatst iets te hard. Waardoor het tafelzeil scheurde. De zoom scheurde niet, maar echt het tafelzeil 🙁 niet blij… Dat was wel een beetje jammer. Maar vooruit, we kunnen de tafel enigszins mooi houden!

Het andere kastje (Trofast kast van Ikea) wat een hoes kreeg, kon ik iets groter maken. Waardoor de zijkanten zo’n 10 cm lang zijn geworden. Deze trok mooi strak. Hier hoefde gelukkig geen elastiek door, want dat was toch wel een butklusje. Ook het tafelzeil verwerken op de naaimachine heb ik nog niet helemaal in de vingers. Tips zijn welkom!

zelf Tafelhoes van tafelzeil maken2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *