Tafelcover

Na het geven van de flesjes, vinden we het gezellig om nog even te zitten ‘kletsen’ met Jens en Lana. Dan gaan hup de benen op tafel. En liggen Jens of Lana bij 1 van ons op de benen. Maar ja die tafel… die arme tafel, die was natuurlijk niet bedoeld om met de voeten tegenaan te gaan zitten.

tafelcover vierkant

We hebben een hoogglans zwarte salontafel. De tofteryd (wat een naam!) van Ikea. En nu was ik al niet zo dol op dat zwarte hoogglans. Want je kunt afstoffen tot je een ons weegt. Dat ‘gevecht’ win je niet. Dus ik was blij dat ik een excuus had om er iets omheen te fabriceren hihi. André vind het een minder geslaagd idee, maar ik kreeg een oké 😉 .

Wat ik heb gedaan:
– De tafel opgemeten. Onze tafel is 90 x 90 cm.
– Opgemeten wat de hoogte moet worden van de zijkanten + 3 extra cm voor de zoom.
– Bij ons was de hoogte van de zijkant 12 cm + 3 voor de zoom = 15 cm.
– Dus ik heb stof geknipt op 120 cm x 120 cm (15 + 90 + 15 =)
– Rondom de stof gelocked, deze rafelde nogal.
– De hoeken precies op elkaar gelegd en gespeld vanaf 15 cm vanaf de zijkant
(zie stippellijnen in het schema).
– Vervolgens deze hoeken genaaid en afgeknipt.
– Even locken, en de zoom erin genaaid.
– Klaar!

tafelcover schema

Het stofje heb ik van mijn schoonzusje gekregen. Blij! Ik heb van haar heel veel dozen stof gekregen, die ze op haar werk wegdeden (what!!!!). Dus uhm er ligt hier nog een voorraadje om dingen mee te maken. Eerder heb ik uit deze voorraad al een kussenmatras gemaakt.

2 gedachten over “Tafelcover

    • We hebben inmiddels een nieuwe tafel, die nog geen verjaardag/feest heeft meegemaakt 😉 . Dus een cover van geplastificeerde stof is idd en goed idee! Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *