Tregging voor Lana

Heerlijk van die kleine spillebeentjes in een kekke tregging hihi.
Het staat haar zo heerlijk stoer! Maar oi, een bewegelijke peuter fotograferen is nogal een dingetje, net zoals zwarte stof… haha. Het is gelukt, soort van.

Baby Tregging emma en mona legging

Het is het patroon van de babylegging van Emma&Mona. Deze gaat tot maat 80. Dat is qua omvang goed voor Lana, maar qua lengte te kort. Dus daar heb ik nog zo’n 5 cm bij aangeknipt.

De legging had ik gemaakt van zwarte punta di roma, lekker warm! Maar toen ik ‘m klaar had, bleek die iets te strak te zijn. Je kreeg ‘m niet makkelijk over de voeten. Maar hij stond zooo onwijs stoer, dat ik ’t ook nog zonde vond om weg te gooien.

Vervolgens heb ik de pijpen er schuin afgeknipt. En het patroon iets aangepast zodat het onderaan wat breder werd. Ik had nog een restje bedrukte zwarte punta liggen. Hier heb ik de nieuwe onderkanten van gemaakt. (Het is hetzelfde stofje wat ook verwerkt is in Jens zijn leather sweater.) En de tregging is zo mogelijk NOG stoerder geworden.

In de eerste variant had ik netjes de zoom afgewerkt, door ‘m om te slaan en te stikken. Maar ik denk dat die daardoor de rek kwijt was. Dus bij de tweede variant heb ik de zoom alleen gelocked. Vooooordat ik ‘m in elkaar zette. Oi, zulke smalle pijpjes zijn anders niet te verwerken! Kwam ik bij de eerste variant achter 😉 .

Baby Tregging emma en mona legging2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *