Thee on the way!

Toen ik zo’n 6 jaar geleden weer bij de drukkerij ging werken. Ging ik van 15 minuten reistijd, naar 60 minuten reistijd, enkele reis. Toen ik bij de blokker in Vroomshoop een thermosmok / reismok / isoleerbeker (hoe je ’t noemen wilt…) tegenkwam leek me dat erg handig.

Reismokken thermosmokken

 

En dat was ’t ook. Man wat een uitvinding! Maar na 6 jaar trouwe dienst ging die kapot. Neeeeeeeeeeeeeeeee! Dus ik wilde dezelfde nog een keer, want ondertussen was ik behoorlijk gehecht geraakt aan mijn thee onderweg 😉 .

Hop in de pauze naar de blokker in Zwolle Zuid. Maar helaas, die had alleen een andere. Met een onhandig drinkgedeelte. Dus toen liep ik verder naar de Xenos. Daar vond ik er 1. En die zag er nog leuk uit ook (hallo roze!).

En op zich drinkt die ook wel oké, maar hij heeft van isolatie niet echt gehoord. Als ik een uur onderweg ben. Is op ’t laatst de thee wel koud… bah! Terwijl de vorige m’n thee echt zo’n 5 a 6 uur heet hield. En volgens omstanders drink ik m’n thee niet warm, maar kokend 😉 .  Ook was die kleiner, dus voor de helft van de heenweg was m’n thee al op. Dus ik was wel enigszins teleurgesteld in m’n nieuwe aanwinst.

Maar toen een tijdje geleden was ik in Vroomshoop. En toen ben ik toch nog eens even gaan kijken bij de blokker daar. En hoera! Er stond een heel schap vol van! Van het merk ‘handyman’. Meteen 1 meegenomen. Kom ik ermee thuis, is de eerste reactie: waarom heb je er niet 2 meegenomen dan? 1 voor reserve? 😛 Duzz.

Maar goed, ik kan weer lekker thee onderweg drinken. En ook zo fijn, nadat je bijvoorbeeld ergens een tijdje bent geweest. Zoals shoppen. Heb ik als ik dan weer in de auto zit een lekker kopje warme thee! Blij!

Reismokken thermosmokken2

Toch nog even een kleine vergelijking van de twee thermoskoppen:

Xenos:
– Inhoud: 0,25 ltr
– Drinken terwijl je een knop ingedrukt houdt, vind ik minder fijn (zie foto hierboven)
– Koelt vrij snel af, helemaal in een koude auto -> geen isolatie
– Ziet er wel leuk uit!
– Prijs: 8,99

Blokker (in Vroomshoop), merk Handy
– Inhoud: 0,4 ltr
– Drinken door vooraf een rode knop in te drukken (zie foto hierboven)
– Isoleert goed, tot wel 5 uur warm!
– Prijs: 10,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *