Mermaid blankets

Mijn zus vroeg of ik ook mermaid blankets kon maken voor mijn lieve nichtjes. Maar natuurlijk! Na wat heen en weer ge-app over de maten kon ik aan de slag!

mermaid blankets diy sewing

De originele mermaid blankets zijn wijd. Waar je echt helemaal in kruipt. Maar het leek ons leuker als die wat strakker zou zijn. Zodat het meer een dekentje / verkleedding zou worden. Zodat ze er mee over de grond kunnen rollen 😛 . (Diep in de zee, tralalala, diep in de zeeeheee 😉 ).

Goed, nadat ik de maten had doorgekregen kon ik aan de slag. Eerst heb ik de vinnen getekend. En vervolgens het ‘lijfje’ . Iets wijder dan de maten. Want om er nou als een rollade een zeemeermin in te spelen is natuurlijk ook niet wat 😉 . Vervolgens heb ik er nog een brede band bovenop gezet, met een 5 cm breed elastiek erin. Waardoor de mermaid blanket sluitend zou zijn.

Ik was vooral ‘bang’ dat die te kort zou worden. Dus ik heb me flink uitgeleefd op de lengte. Waar ik dan weer een beetje in doorgeschoten ben. Maar ach, wat eraf knippen is altijd makkelijker dan wat eraan maken. Maar dat was niet nodig, want deze lengte vonden de dames wel prettig.

En nu het mooiste: de nichtjes doen ‘m maar met moeite uit. Het liefst slapen ze er ook nog in 🙂 . Missie geslaagd!

Heb je ook interesse in een mermaid blanket op maat? 
Stuur me dan een mailtje op [email protected].

4 gedachten over “Mermaid blankets

 1. Wat leuk zien die er uit. Hoe heeft u die gemaakt? En welke maten gebruikt?
  Ik zou dit ook graag voor mijn dichter willen maken. Zij is ongeveer 128 cm. Van welk stof is het gemaakt? Alvast bedankt voor je reactie!

  • Bedankt. Ze zijn gemaakt van fleece stof.
   Ik heb eerst een patroon van een vin getekend.
   Vervolgens een patroon van een ‘staart’.
   Met daarbovenop een boord. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *