Lavendel uiltjes

Kijk dan hoe lief en gezellig ze staan! Uiltjes, wie vindt die nou niet leuk?
Al tijden speelde ik met het idee om lavendel zakjes te maken.
En ook al een tijdje wilde ik een uilenknuffel maken.
Tadaa, 2 vliegen in 1 klap! Een lavendeluiltje, logisch.

lavendeluiltjes stof

Ik zag hier een mooi patroon voor een groot uilenkussen. Maar bij gebrek aan printer heb ik uit de losse hand het patroon nagetekend…. op een envelop bij ook gebrek aan papier. Hé wat werkt, dat werkt! Ik dwaal af, uiltjes!

In ons vorige huis hadden we heul veel lavendel in de tuin staan. Op een gekke zomerdag heb ik dat allemaal afgeknipt en vervolgens de paarse lavendel dingetjes van ’t stokje gehaald. Een werk dat dat was! Met natuurlijk de bedoeling daar METEEN heerlijk geurende lavendelzakjes van te maken… Uh ja… we zijn inmiddels twee jaar verder. En het zijn deze fantastische uiltjes geworden!

Daarom is ’t maar goed dat ik het niet meteen heb gedaan, anders waren het vast saaie zakjes geworden. En nu zijn ze pas echt leuk! Binnenkort zal ik mijn patroon eens inscannen en overtrekken in Illustrator. Kun jij ’t ook maken!

Voor de oogjes heb ik wiebeloogjes gebruikt. En voor het snaveltje vilt. Allebei bij de Action vandaan. Met textiellijm erop geplakt. Leuk voor de sier, maar Jens en Lana mogen er alleen nog maar naar kijken, zielig he! Daarom heb ik voor hun een grote knuffel gemaakt 😉 Die volgt later hier nog.

En zie je het stukje tussen de ‘vleugels’? Dat is een ieniminie zakje. Geinig toch?

Eén gedachte over “Lavendel uiltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *