Boek: Happy Life

Inmiddels heb ik dit boek twee keer van de bieb geleend. Hoewel ik na de eerste keer een mwoa gevoel eraan overhield. Prikkelde iets mij om ‘m nog eens te gaan lezen.

boek beautygloss happy life mascha

En ik ben blij dat ik dat gedaan heb! De vorige keer las ik het gewoonweg TE snel. Nu las ik het boek met aandacht. En dat verdiend het! Het is gewoon erg interessant om bij een persoon met zo’n groot succes het persoonlijke verhaal te lezen. En dat is dit. Het is heel persoonlijk geschreven. Net zoals haar blog. Het is net alsof je haar kent, terwijl je haar nog nooit hebt gezien of gesproken. Bizar!

Het boek ‘Happy Life’ is trouwens geschreven door Mascha Feoktistova van Beautygloss. Een blog die ik al jaren volg. Het laatste jaar wat minder (iets met tweeling enzo die om de hoek kwamen kijken). Maar Beautygloss blijft een leuke blog.

Wat staat er dan in dit boek?
De voorzijde zegt dat het boek gaat over: liefde, genieten, jezelf zijn en carriere. En je kan wel moeilijk gaan doen. Maar dat is precies waar het over gaat. Het verteld het persoonlijke verhaal van Mascha. De keuzes die ze heeft gemaakt. Wat het haar gebracht heeft, of wat ze ervan geleerd heeft.

Er staat bijvoorbeeld een stukje in van hoe je om kunt gaan met collega’s. Een stukje over feedback en over ‘nee’ durven zeggen. Hoe je overkomt op andere mensen. Omdat Mascha de studies SPW en SPH heeft gedaan zit er ook redelijk wat psychologie in dit boek verwerkt. Het is misschien niet het meest diepgaande, maar wel praktisch. Dat vind ik dan weer prettig.

Ook het stukje over ’to-do’ lijstjes vond ik leuk om te lezen. En deze techniek pas ik nu ook toe. Je kunt veel meer in een dag dan je denkt. Hoewel ik ook eerlijk moet toegeven, dat ik zo nu en dan ook een kei ben ik dingen voor me uitschuiven.

Ik denk wel dat dit boek gericht is op jongere meiden. Die net hun eerste baantje hebben. Of net uit huis gaan. Maar ik vond ‘m daarom niet minder interessant. Ga ik ‘m zelf kopen? Neu dat niet. Oké ik heb dit boek nu twee keer geleend. Maar nu heb ik het ook wel goed genoeg gelezen. Het is niet een boek waar ik keer op keer weer nieuwe dingen uit haal denk ik.

Ga ik nog iets doen met wat ik gelezen heb?
Het visionboard vind ik wel een mooi idee. Dat zou ik eigenlijk elk jaar in december eens moeten doen. Bedenken wat je het komende jaar wil bereiken (jajaja voornemens mooi opgeplakt, maar dit zijn geen voornemens maar dromen!) Koud weer buiten, lekker warm binnen. (Voel en hoor je de open haard al knisperen?) En knippen en plakken maar. Je dromen op een canvas plakken. En die vervolgens weer ergens ophangen zodat je er maar vaak genoeg aan herinnerd wordt. Een leuke quote die in het boek erbij stond: ‘Of je nou denkt dat je het kan of niet kan, je hebt altijd gelijk’.

Ze schrijft ook een stukje over dat kleuren en stenen invloed kunnen hebben op het humeur van mensen. Dit is maar een heel klein flintertje wat ze geschreven heeft, maar toch genoeg om mij te triggeren om hier eens dieper in te gaan duiken.

Ook een leuke vond ik: in plaats van vragen ‘waarom’, vragen ‘hoe komt dat’. Weer zo’n psychologische ’trucje’. Geinig. Die zou ik zelf ook wel eens toe willen passen. Al met al een leuk en interessant boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *