Olijventapenade

Laatst had ik heel wat olijven over. Toen schoot het me te binnen dat ik daar best een olijventapenade van kon maken. Makkelijk en lekker snel! Heerlijk op een stokbroodje, on the side 😉 .

recept Olijventapenade

Ik gebruikte dit recept ter inspiratie. Alleen had ik maar 1 soort olijven en ontbrak de ansjovis. Maar eerlijk gezegd heb ik ’t ook niet gemist..

Wat ben je nodig:
– Olijven
– 1 teentje knoflook, geperst
– olijfolie
– Beetje citroenrasp van de schil

Hoe maak je het:
– Simpeler kan het bijna niet…
– …Alle ingrediënten in een keukenmachine doen en kort mixen.
– Tadaa klaar!

Alleen ik heb geen keukenmachine…. Bij mijn staafmixer is zo’n apart bakje met een mesje erin, zoals deze. Daar deed ik het normaal in. Maar op de 1 of andere manier weigerde die dienst. Dus heb ik er even kort de staafmixer erop gezet. Dan wordt het meer een papje in plaats van een tapenade. Maar het smaakte er prima om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *