Baby Skaterokje

Laatst heb ik een superstoer rokje voor Lana gemaakt. Namelijk een skaterokje.
Of eigenlijk is het een cirkelrok. Maar skaterokje klinkt zooooo veel cooler haha.

diy skaterok baby

Ik heb het rokje gemaakt zoals staat uitgelegd in het boek Allemaal Rokjes van Mme ZsaZsa. Maar hier verteld ze er ook over.

Dit rokje wilde ik even -snelsnel- maken. Daar ga je al he… Een tijdje geleden had ik ‘m al geknipt. Maar nu wilde ik ’t rokje op stel-en-sprong afmaken. Dus ik had een bandje erboven geknipt van 6 cm hoog, dit had 8 cm moeten zijn… Waardoor m’n elastiek er niet meer goed doorpaste. En ik vertikte het om de band nogmaals te knippen. Dus ipv 1 dik elastiek heb ik 2 dunnere elastieken erdoor gedaan. Dan valt de rimpeling ook mooier. Dus 2 tunnels onder elkaar en daar de elastieken doorgehaald.

Van mijn kneepjescursus had ik nog wat onthouden, wat nu handig was. Bij een cirkel die je wilt zomen, is het makkelijker om deze met 3 draden te locken. En dan omzomen. Ik weet niet precies hoe en wat dat werkt. Maar je houd in ieder geval niet ineens een stukje teveel over 😉 . Ik heb nog even zitten twijfelen om de zoom met biaisband naar binnen toe af te werken. Maar ik was bang dat de rok dan niet leuk ging staan.

diy skaterok baby2

Maar hij is af, en leuk dat die staat! Lana loopt nog niet ‘los’. Dus met kruipen is die niet helemaal handig. Maar als ze beter gaat lopen gaat dit rokje heeeeel vaak aan haha. Gelukkig kan die dankzij dat elastiek nog een mooi eind mee, daar groeit ze me niet zo maar uit 😛 .

Van dit stofje heb ik nu nog maar een klein stukje over. Oi wat vind ik deze mooi! Geen idee meer van waar ik ‘m heb. Ik denk een stoffenspektakel. Nog eens even gaan bedenken wat ik met het restje ga doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *