Met de wraps die ik zelf had gemaakt, heb ik uiteindelijk deze heerlijke wraptaart gemaakt! Met hier en daar een kleine aanpassing. Deze gaat hier nog wel eens voorbij komen!
Ik had me er wel even lelijk op verkeken hoe erg die vulde. Man wat viel deze taart zwaar. Maar wel erg lekker! De volgende dag had ik, wat over was, opgewarmd in de magnetron. Het leek toen net een lekkere lasange! Mmmmmm…. Hier vind je het originele recept. Ik heb het aangepast voor 4 personen en nog wat extra passata toegevoegd, zodat het lekker ‘sausig’ wordt. De pesto vond ik wat overbodig, dus die heb ik weggelaten.
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen
– 8 wraps
– 350 gram gehakt
– 3 paprika’s
– 1 courgette
– klein blikje tomatenpuree
– 2 vleestomaten
– 1 tl paprikapoeder
– 1 el Italiaanse kruiden
– 1 kleine ui
– 1 teen knoflook
– 1 bol mozzarella
– handje geraspte kaas
– half pakje passata/gezeefde tomaten
– beetje creme fraiche
Extra nodig:
– Springvorm
Hoe maak je het:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Snijd de paprika, ui, courgette en tomaten in stukjes.
– Bak het gehakt rul in een braadpan.
– Voeg nu de ui en paprika toe, bak tot het zacht is.
– Voeg daarna de courgette en tomaten toe en laat dit een paar minuutjes meebakken.
– Voeg vervolgens de tomatenpuree en passata toe.
– Doe er ook de paprikapoeder en de Italiaanse kruiden bij.
– Even goed door elkaar roeren.
– Laat de tomatensaus nu 5-10 minuten pruttelen.
– Pureer de saus met een staafmixer.
– Leg een wrap in een ingevette springvorm.
– Schep hier een paar lepels van de tomatensaus op en verdeel over de hele wrap.
– Ga zo door totdat je nog 1 wrap over hebt.
– Smeer de laatste wrap in met wat crème fraiche.
– Verdeel hier wat plakjes mozzarella overheen en een klein beetje geraspte kaas.
– Zet de wraptaart voor ongeveer 15 minuten in de oven.