Jolly rokje

Voor de verjaardag van ons nichtje heb ik het Jolly rokje gemaakt!
Wat een leuk model is dat! En het nichtje ook ๐Ÿ˜‰ .

jolly rokje irene

Ik moest even wat angst overwinnen om met tricot aan de slag te gaan. Het blijft een beetje een ‘ding’ bij me… tricot… Maar er is zoveel leuks mee te maken dat ik me er graag in wil verdiepen!

Het Jolly rokje heb ik een tijdje geleden besteld. Nadat ik enthousiast werd van het zien van andere uitvoeringen zoals deze, deze en deze. En nu is de eerste dus gemaakt. En volgens mij ook goedgekeurd. Ik kreeg de volgende ochtend een appje dat het rokje meteen aan moest naar school. Jeej! ๐Ÿ™‚

Maar ik liep nog wel tegen een dingetje aan… Weet iemand ook waarom je de bovenband zes keer moet knippen? Vier keer is toch voldoende? Twee keer buiten, twee keer binnen? De volgende keer ga ik het patroon van de bovenband denk ik zo maken, dat ik ‘m dubbel ga klappen. Doordat helemaal bovenin nu ook een locknaad zit, rekt die daar niet lekker mee. Terwijl de rest dat wel doet, vond ik jammer.. Maar verder is het een gezellig rokje geworden!

4 gedachten over “Jolly rokje

  1. Leuk rokje! Je kan met dit patroon zoveel varieeren! Ik gebruik de tailleband van dit patroon niet, ik teken zelf een tailleband op vorm. Eerst een rechthoek (2 keer zo hoog als de tailleband uiteindelijk moet worden+ 2 cm naad) De lengte van de recht hoek is ongeveer heupomtrek min 15%. Op de helft van de zijkanten teken ik het punt van de taille (aan 2 kanten dus) Ik reken ongeveer tailleomtrek min 20%. En dan teken ik de vanaf de hoeken van de rechthoek naar het taillepunt een ronding. Die ronding teken je vier keer (linksonder, rechtsonder, linksboven en rechtboven) Je knipt hem dan zo ook. Je hebt dan 1 tailleband op vorm (als je hem dubbel klapt) Als je de stof dubbellegt heb je gelijk voor en achterkant. Succes ermee.

  2. Leuk rokje!

    Heb je het differentieel van de locker op 1,5 gezet? Dan zou er, mits de rest van de instellingen goed staan, gewoon rek in de bovenrand moeten zitten. Maar de manier die Daniรซlle beschrijft is makkelijker (en sneller, want minder naden te stikken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *