De boerenerfmarkt…

Tja waar zal ik eens beginnen? De afgelopen 5 weken hebben bij ons thuis in teken gestaan van de boerenerfmarkt. Ik had nog niets, dus er moest nog van alles gemaakt worden. Het werd een beetje: ‘eat, sleep, sew repeat 😉 . Oja en ook nog bezig met Jens en Lana natuurlijk en 3 dagen werken in de drukkerij. Right… Het was een beetje druk. Zo druk dat ik zelfs geen tijd meer had voor mijn blog, maar dat wordt de komende tijd goedgemaakt!

DSC03060 kopie

Foto gemaakt door mijn schoonvader: Arend Gerritsen Fotografie.

Maar goed, afgelopen vrijdag 5 juni was het dan zover. DE boerenerfmarkt. Ik was er super zenuwachtig voor, niet normaal! Want hoe zou het gaan? Maar ik had het meeste afgekregen, jeej! Dus vol goede moed ging ik die kant op.

De markt was van 14.00 uur tot 21.00 uur. Maar ik moest er om 11.00 uur al zijn om op te bouwen. Oké, beetje veel uur van tevoren, maar als dat nodig schijnt te zijn dan doen we dat toch? Braaf om 11.00 uur was ik er dus, samen met mijn moeder. In eerste instantie werd ik op zolder geplaatst, terwijl ik toch duidelijk had doorgegeven dat ik liever buiten wilde staan. En met 30 graden… hmmmz nee zolder werd ‘m niet voor mij! Gelukkig kon er nog wat geregeld worden, zodat ik buiten mocht staan. Jeej!

Na wat heen en weer gesleep, en wat gerommel was ik tevreden met hoe de stand eruit zag. En toen was het wachten geblazen tot 14.00 uur… En toen… tja waar het nou aan lag? Het weer? Het was ineens 30 graden. Of toch de doordeweekse dag, vrijdag. Of het feit dat er een grote markt door heel Vriezenveen was de volgende dag? Of de kermis die ook schijnbaar in het dorp stond? Ik weet het niet. Maar de hele dag is super rustig gebleven. Echt heeeeeel rustig. Kortom bijna niets verkocht… 🙁

En daar ben je dan zo druk voor geweest. Het is me behoorlijk tegengevallen. Ik kreeg van de mensen die er waren steeds hetzelfde commentaar: ‘Echt Fris&Vrolijk’, ‘Goh wat leuk’, ‘Wat ziet het er gezellig uit’, ‘Wat een leuke ideeën’. Maar bijna niemand kocht iets. Hmmz what went wrong?

Gelukkig had ik wel erg leuke standhouders naast me staan. Waardoor het toch nog een gezellige dag werd. Maar ik vrees dat ik nog wat moed zal moeten verzamelen voor de Koelefair in Markelo. Andere standhouders gaven me mee niet na 1 keer op te geven. Maar of op een markt staan echt mijn ding is? Ik vind het leuker om dingen te maken, dan om mensen aan te spreken en te verkopen geloof ik.

Eén gedachte over “De boerenerfmarkt…

  1. Je kraampje zag er nochtans supermooi uit…ik deed zaterdag mee aan een marktje voor de eerste maal en een schot in de roos waren hier de rimpelrokjes en Alijntjes..succes op je volgend marktje !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *