Tagliatelle Carbonara!

Heerlijk! Dat is het. Eerder hoefde je mij echt geen pasta met ‘witte’ saus voor te zetten. Want -> Vies! Toen had ik nog de instelling: pastasaus hoort rood te zijn. Tot ik deze een keer proefde. Sindsdien komt deze nog wel regelmatig voorbij. Hoe smaken veranderen 🙂 . (Volgens mij ben ik in de pasta mood de laatste weken haha).

Recept tagliatelle carbonara

En hij is nog snel klaar ook! Ideaal voor in de drukke werkweek.

Wat ben je nodig:
Voor 2 personen
– Tagliatelle
– 2 eidooiers
– Room
– Bieslook
– Spekreepjes
– Peper & zout

Hoe maak je het:
– Kook de tagliatelle zoals je gewend bent.
– Bak de spekreepjes in een grote koekenpan uit.
– Zorg voor een grooooote koekenpan, want uiteindelijk komt hier alles in.
– Als ze zijn uitgebakken, voeg dan de room toe.
– Breng het aan de kook, en laat een paar minuten koken.
– Haal nu de koekenpan van het vuur.
– Roer er nu de eidooiers door.
– Voeg nu de bieslook toe.
– Eventueel nog peper en zout, naar smaak.

En klaar! Eet smakelijk!

Laatst zag ik de film ‘De Toscaanse Bruiloft’. En daarin werd nogal stampij gemaakt dat de Carbonara niet met room moest worden gemaakt (gekke Nederlanders). Ik ben benieuwd hoe dan ‘de echte’ carbonara volgens de Italianen wordt gemaakt. Iemand suggesties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *