Blt salade

Een pastasalade, lekker voor in de zomer! Nog steeds zoek ik ‘het’ recept hiervoor. Eerder probeerde ik deze al eens, welke wel lekker was. Maar ik miste er nog iets in. Toen kwam ik een tijdje geleden op Oh My Foodness de BLT salade tegen. Die wilde ik wel even proberen 🙂 .

recept blt salade pastasalade

Meestal vind ik een koude pastasalade snel een beetje ‘flauw’ en niet vullend smaken. Eens kijken of dit een ‘winner’ is.

Wat ben je nodig:
Voor 1 persoon
– 100 gram pasta
– 1 handvol ijsbergsla
– 4 plakjes ontbijtspek
– 1 tomaat of wat cherrytomaatjes
– zwarte peper
– 1 eetlepel knoflookdressing

Zo maak je het:
– Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
– Giet het af en roer de knoflookdressing door de pasta.
– Dit zorgt ervoor dat het niet gaat plakken.
– Laat de pasta vervolgens volledig afkoelen.
– Bak de plakjes ontbijtspek knapperig en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
– Snijd de tomaat in blokjes.
– Breek ook de knapperige bacon in stukjes.
– Schep de ijsbergsla, spek, tomaat en rode ui door de koude pasta.
– Breng op smaak met zwarte peper.
– Maak de salade eventueel af met Parmezaanse kaas.

Helaas had ik geen parmezaanse kaas, maar deze was er zeker lekker op geweest.
De knoflookdressing heb ik gemaakt door wat olijfolie, yoghurt, citroensap en knoflook door elkaar te mixen.

Een lekkere pastasalade. Maar ik ga denk ik toch nog even verder kijken naar een andere dressing. Iets met knoflook is niet echt handig om op werk te eten 😉 . En ach ja een pasta salade blijft natuurlijk een beetje ‘licht’ voedsel. Ik krijg daarna meestal vrij snel weer trek, met deze is dat niet anders haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *