Juliette II uit ‘Mijn Tas’

Na de ‘Alice I‘ heb ik nu ook de Juliette uit het boek ‘Mijn Tas‘ gemaakt.
Wat een leuk tasje! Er zijn er al duuzenden van gemaakt volgens mij haha.
Dat geeft alleen maar aan hoe populair het patroon is.

juliette II mijn tas elisanna

Ik had ‘m al een hele tijd geknipt klaarliggen, maar liep toen een beetje vast op het verstevigen gedeelte. Toen had ik namelijk nog geen vlieseline H630. Dus had ik er ‘gewone’ versteviging tegenaan gestreken. Maar daarmee krijg je niet dat leuke poofy effect. Uiteindelijk heb ik dus wel H630 gehaald, maar ik had er dus al gewone versteviging aanzitten. Uhm dubio! Wat doe je dan?

Uiteindelijk besloot ik afgelopen week hier gewoon de vlieseline H630 tegenaan te strijken. Dubbel verstevigd dus… En het ging nog goed ook 😉 . Hierdoor krijgt het tasje wat meer volume en wordt ’t niet zo’n ‘flutding’ haha. Door de H630 dan he, die andere versteviging was hier volstrekt onnodig, maar zat er nu eenmaal al aan.

Leuk vind ik ook de piping en kam snap die het tasje afmaken. Puntjes op de i. Nu alleen de volgende keer de piping met iets dikker koord maken. En uhm iets strakker erin zetten. Kwestie van oefenen hoop ik.

Blij dat deze Juliette II uiteindelijk af is gekomen! Grappig hoe alle tassen uit het boek ‘Mijn Tas’ een vrouwennaam hebben gekregen. Ik heb eigenlijk nog geen eindbestemming voor dit tasje. Maar dat komt vast goed. Voor nu beland die in de ‘cadeautjesmand’. Altijd handig om iets voor het grijpen te hebben. Scheelt weer last-minute-ik-wil-iets-maken-stress 😉 .

Het patroon staat dus in het boek Mijn Tas. Maar ook in deze uitgave van La Maison Victor. Ik heb hier de grote variant gemaakt. Er is ook nog een kleinere variant, met een geinig flapje. Leuk voor een volgende keer. Uit dit fantastische boek wil ik ook nog heel graag de Rosalie maken voor mezelf. En Tilly tasjes lijken me voor rest verwerking ideaal. Kaart en centjes erin, ideaal verjaardagscadeau.

De Juliette is niet moeilijk te maken, en als je ‘m eenmaal gemaakt hebt zal de tweede nog makkelijker gaan! Je hebt dan het patroon immers al klaar liggen, scheelt weer tijd 🙂 .

2 gedachten over “Juliette II uit ‘Mijn Tas’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *