Sewing saturday: Baby Wrapper

Vlak voor mijn bevalling was ik op naailes nog bezig met het maken van een
baby wrapper. Die is dus niet op tijd afgekomen. De laatste tijd ben ik het naaien
weer aan het oppakken. En wil ik alle onaf projectjes afmaken 😉 .
De baby wrapper kan nu ook van de lijst!

babywrapper

Via een andere cursist kreeg ik het patroontje hiervooor. Superleuk! Alles was al geknipt, maar moest nog in elkaar gezet worden. Het originele idee was om voor zowel Jens als Lana zo’n wrapper te maken. Allebei met bruine badstof en een oranje biaisband. Alleen een verschillend katoentje.

Op zich ging het in elkaar zetten redelijk eenvoudig. Biaisband weet ik me tegenwoordig ook mee te redden. Maar ik twijfelde nog wel of ik deze met de hand zou vastmaken, want dat is netter. Of toch met de machine, maar dan zie je het stiksel aan de andere zijde. En bij een effen stof valt dat meestal niet zo op. Maar met een printje hmmmz ik wist het niet. Uiteindelijk toch met de machine aangezet, want het moet wel baby proof zijn. En ik dacht dat het met de hand niet sterk genoeg zou zijn.

En toen was die af…
Maar ja, Lana is inmiddels al behoorlijk gegroeid. En op zich past die wrapper nog wel, maar het is met deze mooie temperaturen niet echt nodig. Ook vind ik ‘m nog niet echt handig. Ik snap ‘m niet helemaal. Dat flapje bij de benen middenvoor zit best wel hoog, wat eigenlijk dan tegen haar gezichtje aankomt. En aan de zijkant steekt ze haar benen er mooi tussenuit. Dus die blijven niet lekker warm bedekt, wat volgens mij wel de bedoeling zou moeten zijn van dat flapje. Toch?

Misschien bij een volgende keer dat flapje minder hoog in het midden maken.
En de zijkanten juist hoger maken, zodat de benen er niet uit zwaaien? Of is dit echt bedoeld voor hele kleintjes die nog niet zoveel bewegen? Want onze madame is
behoorlijk bewegelijk 😛 . Ook heb ik het met Jens geprobeerd, maar die vond dit
hele ding maar niks. En gooide ook z’n benen buitenboord.

Hoe werkt dit ding? Weet iemand het? Wat zou er anders aan moeten, waardoor die praktischer in gebruik zal zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *