Lovely february: Kwarktaart met hartje!

In teken van ‘Lovely February’ vandaag een kwarktaart. Want tja liefde gaat door de maag he 😉 haha en ik vind het nou eenmaal leuk om taarten te maken.

kwarktaart hartIk heb het recept gemaakt uit het Taartenboek van Laura’s Bakery.
Dit geweldige boek heb ik bij de Action gehaald. Ze heeft ook nog een cupcakesboek, maar helaas was die bij ‘mijn’ Action niet meer verkrijgbaar. Helaas is het recept niet
op haar site te vinden. Maar als je googled op kwarktaart kom je bij ongeveer gelijke
recepten uit.

In het recept word gebruik gemaakt van vanille kwark. Maar helaas kon ik die nergens in de supermarkt vinden. Alle mogelijke smaken, maar geen vanillie. Daarom heb ik gewone naturel kwark gebruikt en daar perziken door heen gemixed. Daar werd die erg fris van de kwark en zoet van de perzikken door, heerlijk!

Voor de topping gebruikt Laura blauwe bessen. Maar die vond ik nu op dit moment erg duur (ruim 3 euro voor een klein bakje…). In plaats daarvan heb ik ‘vlaaifruit’ gebruikt.
(Na de foto is de hele taart ruim onder het vlaaifruit gekomen. Maar ach zo’n hartje is
ook wel geinig voor ‘lovely february’. ;))

Doordat ik naturel (volle) kwark heb gebruikt, was de taart niet heel extreem zoet.
Maar de topping van vlaaifruit was dat wel. Daarom vond ik deze combi erg lekker!
Nu ben ik zowiezo een fan van kwark en yoghurt taarten. Dit recept was net iets anders dan ik normaal doe. Ook waren de hoeveelheden wat meer, waardoor 1 punt wel echt ‘huge’ is. Er stond ook voor 12 tot 16 personen. Dus mental note voor mezelf: in vervolg moet ik van deze taart iets kleinere punten snijden haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *