5 films met: Anne Hathaway

De eerste film die ik met Anne Hathaway zag was ‘The princes diaries’.
Een heerlijke chickflick / teenmovie? In welke categorie valt die eigenlijk?
Dat vond ik een erg leuke film, ook vond ik haar meteen leuk.
Daarna kwamen er nog meer films waarin ze me opviel.

De bekendste is denk ik toch wel ‘The devil wears prada’. Hieronder zal ik mijn favoriete films met Anne Hathaway zetten. Als je op de titel van de film klikt dan kom je bij de trailer uit, mocht je nieuwsgierig zijn ;).

Roots
Anne is geboren op 12 november 1982 in New York. Ze is de dochter van een advocaat en een toneelactrice. Ook heeft ze nog 1 oudere broer en 1 jongere broer. Anne is vernoemd naar ‘Anne Hathaway’ de vrouw van William Shakespeare, grappig!

Getrouwd
Ze is 29 september 2012 getrouwd met Adam Shulman. Hij schijnt ook een acteur te zijn, maar ik kan geen recente films vinden waar hij in zit. Hij heeft een rolletje gehad in de film van ‘The Dukes of Hazard – the beginning’.

Schandaal
Anne heeft eerder een relatie gehad met Raffaello Follieri, een Italiaanse zakenman. Deze man heeft een billionair voor 50 miljoen opgelicht. Anne wist van niets en heeft de 4-jarige relatie verbroken toen ze erachter kwam.

5 films met Anne Hathaway

The princess diaries
Dit is de eerste film van Anne, haar eerste grote hoofdrol. In deze film speelt ze Mia, een lief maar onhandig en slungelig meisje. Mia woont samen met haar eigenzinnige moeder in een oude brandweerkazerne. Wie haar vader is weet Mia niet. Dan komt op een dag haar oma haar vertellen dat zij koning van Genovia is en Mia is hopelijk haar opvolger. Maar Mia is het liefst onzichtbaar en ziet dat helemaal niet zitten. Haar oma probeert haar klaar te stomen voor de troon met prinses lessen. Maar wil Mia dat eigenlijk wel? Of wil ze liever in San Fransico blijven?

The devil wears prada
Weer een grote rol voor Anne. Hierin speelt hierin de naieve Andy. Andy heeft moeite om een eerste baan te vinden als journaliste. Bij gebrek aan betere opties solliciteert
ze bij het modetijdschrift Runway, waar ze de tweede assistente wordt van hoofd redactrice Miranda Priestly. Het werk is weinig journalistiek, maar Andy hoopt met Runway op haar cv deuren te openen naar betere opties. Priestly blijkt een ramp om voor te werken. Zij eist dat iedereen zich naar al haar grillen buigt iedere keer dat ze spreekwoordelijk met haar vingers knipt. Met een betere toekomst ten doel, zet Andy niettemin alles op alles om te voldoen aan de onmogelijke eisen van de hoofdredactrice en in de smaak te vallen bij haar snobistische werknemers: eerste assistente Emily en ontwerper Nigel. Terwijl ze steeds meer tijd aan haar werk besteedt, verwaarloost
ze haar vriend Nate en hun vrienden. Zelf heeft ze dit amper door.
Gaat dit nog goed komen?

Rachel getting married
Dit is een meer serieuze film van Anne. Hierin speelt ze Kym, een drugsverslaafde.
Ze heeft 9 maanden in een afkickkliniek gezeten. Kym is inmiddels clean, maar nu is ze tijdelijk ‘vrij’ voor haar zus d’r bruiloft. De relatie tussen Kym en haar zus Rachel is erg gespannen. Iedereen heeft niet zo’n hoge pet op van Kym en dat werkt natuurlijk ook niet lekker als je net uit een afkickkliniek komt. Was het een fout Kym uit te nodigen
op de bruiloft?

Love and other drugs
Anne speelt in deze film Maggie, een vrouw met een vrije geest. Het verhaal gaat over Jamie en Maggie. Twee personen die zich allebei niet willen binden. Ze hebben alleen maar one night stands en zijn daar tevreden mee. Totdat ze elkaar tegenkomen. Het begint allemaal met vrijheid blijheid. Totdat Jamie merkt dat hij helemaal niet meer zonder de vrolijke Maggie wil. Maggie wil op haar beurt helemaal geen relatie. Later blijkt dat ze geen relaties aangaat omdat ze erg ziek is, en ze er een ander niet ‘lastig’ mee wil vallen. Het begint als een komedie, maar hoe verder je in het verhaal komt.
Hoe intenser en meeslepender alles wordt. Weer een goede film met Anne!

One day
In dit drama speelt Anne Emma. 15 juli 1988. Na één dag samen te hebben doorgebracht, ontstaat er tussen de tegenpolen Emma en Dexter een vriendschap voor het leven. In deze film zie je ze 20 jaar lang op 15 juli. Hoe hun levens met elkaar verwikkeld zijn. Emma is de serieuze meid die met haar toekomst bezig is. Dexter daarintegen is de snelle jongen die vooral veel dames scoort. Hun relatie verschuift in de loop der jaren, totdat ze zich op een bepaald punt in hun leven realiseren dat hetgeen waar ze naar zoeken en op hopen, dichterbij is dan ze al die tijd hebben gedacht. Totdat die ene dag in 1988 voor altijd een andere betekenis krijgt…
Heftige film, tranentrekker eerste klas. Maar oh zo mooi!

Dit was alweer de lijst met films. Maar eigenlijk speelt Anne Hathaway in
veel meer films dan deze 5 films. Zoals: Bride Wars, Becoming Jane, Get Smart,
Alice in Wonderland en nou ja nog veel meer! Kijkze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *