Kerst buffet!

Dit jaar hebben we voor het eerst familie bij ons gehad met kerst! Normaal gaan we altijd 1 dag naar mijn ouders en 1 dag naar mijn schoonouders. Nu kwamen ze allemaal bij ons. Gelukkig wel over 2 dagen verspreid ;). Ik wilde graag zelf een buffet maken.
Ook als bedankje voor alle hulp bij het verhuizen/klussen.

Kerst buffetMaar ja, wat haal je jezelf op de hals he! haha. En aangezien ik het nog wat rustig aan moet doen heb ik voor redelijk makkelijk gekozen. Ik heb veel gehad aan deze informatie.

De voorbereiding:
Eerst dus even geteld hoeveel mensen we zouden krijgen. Daarna een heeeele lijst verzonnen wat ik allemaal wel wilde maken! Rondgevraagd in de familie of ik dingen
kon lenen, zoals warmtebakken en warmhoudplaten, schalen etc. Om dingen voor
eenmalig gebruik aan te schaffen vond ik ook nog wel zonde, zeker als ik ze kan lenen!
Oons is zuunig 😉

Lijstjes maken:
Kijken wat ik kant en klaar kon kopen, wat ik van te voren kon maken en wat ik echt op de dag zelf zou moeten klaarmaken. Aangezien ik in het laatste weinig trek had, heb ik veel dingen geschrapt waarbij dat zou moeten.

Daarna heb ik een giga shopping list gamaakt van alles wat ik nodig zou hebben.
Verder heb ik de supermarkt folders in de gaten gehouden en, zo mogelijk, dingen in
de aanbieding gehaald.

Vervolgens heb ik nog een lijst gemaakt. Maar nu een lijst met wat ik wanneer zou moeten doen. Gaf veel rust in m’n hoofd ;). Vooraf heb ik al dingen gemaakt en ingevroren (Lang leve onze nieuwe HUGE vriezer!). Er waren ook nog wel heel wat dingen die ik 1 dag van tevoren heb gemaakt en op de dag zelf heb opgewarmd. Telkens als ik wat gekocht had van mijn grote shopping list afgestreept en in een aparte kast weggezet. Zodat ik t niet van tevoren per ongeluk ergens voor zou gebruiken.

Wat is het geworden:
– Koffie/thee met soesjes en verschillende kerst chocoladedingetjes.
– Vooraf: Tomatengroente soep en Champignonnensoep.
– Warme vleesgerechten: Schnitzel, gehaktballetjes, kippenpoten, borrelballen, saté van varkensvlees.
– Warm overig: bonen met spek, bladerdeeghapjes met cocktailworstjes, ragout in kleine bladerdeegbakjes, aardappelkroketten en patat.
– Koude gerechten: Rundvleessalade en aardappelsalade.
– Erbij: Ananas en perzik in stukjes, snoeptomaatjes, komkommer, stokbrood met kruidenboter, sambalboter en pesto.
– Saus: Satésaus, champignonsaus, mayo, ketchup, curry.
– Na: 2 soorten ijs, sinaasappelsap, vla en natuurlijk slagroom.
(Bij mijn schoonfamilie is vooral de vanille ijs in sinaasappelsap erg in trek,
lijkt erg op een split, lekker!)

Haha en ik maar denken dat er te weinig zou zijn… Right…. 😛
Al met al was het toch wel veel werk, vooral veel denkwerk vooraf hihi.
Het was leuk en het was gezellig. Maar volgend jaar gaan we denk ik mooi weer ergens naartoe ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *