Rijstekoekjes

Wat doe je als je best wel veel gekookte rijst overhebt. En je weet dat je het niet snel weer in een gerecht gaat gebruiken… Juist ‘just ask google’ :). Zo zonde om goed voedsel weg te gooien.

Rijstekoekjes

Het eerste resultaat wat naar boven kwam was rijstekoekjes maken. Dus dan doen we dat maar he! :). Het was wel even wat meer werk dan ik gedacht had. Maar ze waren wel erg lekker!

In plaats van zelfrijzend bakmeel heb ik gewoon bloem met wat ‘backing powder’ gebruikt. Ik kwam erachter dat mijn zelfrijzende bakmeel al ruim (heeeel ruim) over datum was… tja… Ook heb ik de kaneel achterwege gelaten ivm mijn zwangerschap. Wel heb ik er rozijnen door gegooid. Want die vind ik erg lekker!

Het was ook lekker, het deed me een beetje aan ‘3 in de pan’ en oliebollen denken. Ik heb er verder geen suiker over gedaan. De rozijnen maakten het al zoet genoeg. Warm waren ze het lekkerste. Maar de volgende dag op werk heb ik er ook nog van een paar genoten. De rest zit in de diepvries. Voor een volgende ronde 🙂 Wel fijn dat ik niet iets hoefde weg te gooien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *