Carpaccio-ish

Een fantastisch voorgerecht van runderrookvlees.
Carpaccio-ish haha. Om je vingers bij af te likken!

Carpaccio ish runderrookvlees

Wanneer is eigenlijk iets carpaccio? En wanneer gewoon een leuk voorgerechtje? Anyhoe hier vond ik een keer het recept. Simpel, maar ooooh zo lekker!

Wat heb je ervoor nodig:
Voor 2 personen
– 200 gram runderrookvlees
– Ruccola
– 1 gekookt ei
– Half zakje tuinkruiden dressing voor salade
– Geschaafde parmezaanse kaas
– 3 el mayonaise
– 1 el olie
– 1 tl azijn
– peper

Hoe maak je het:
– Prak het ei in kleine stukjes.
– Maak de dressing: mayo, olie, azijn en tuinkruiden dressing door elkaar roeren.
– Hier nog iets water aan toevoegen, een eetlepel is genoeg.
– Hierdoor kun je de dressing wat makkelijker over het voorgerecht verdelen.
– Roer het ei ook door de dressing.
– Bedek een bordje met de plakjes runderrookvlees in een cirkel.
– Leg middenop een handje ruccola.
– Verdeel wat dressing over het bordje.
– Verdeel er ook wat geschaafde parmezaan over.
– Bestrooi het met nog iets versgemalen peper.

Wat vond ik ervan
Awesome! Lekker! Wanneer weer?
Goed bevonden dus 😉 . De smaak was heerlijk!!!

Nog wat kritische noten:
Voor ons was 100 gram runderrookvlees voldoende! Een voorgerecht hoeft voor mij niet al te groot te zijn. En 200 gram voor 2 personen vond ik wat overdreven. Ook is de hoeveelheid dressing vrij veel. Daar kun je denk ik wel een bord of 8 mee voorzien… Maar dat maakt niet uit, de dressing is zo ontzettend lekker. Dat ik die de volgende dag mee heb genomen naar werk. En daar m’n boterhammen mee heb opgevrolijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *