Romige champignonsoep

Dit wilde ik al zooooo lang een keer zelf maken. En dat heb ik nu eindelijk gedaan. Jeej!

Recept romige champignonsoep

Met een beetje googlen kwam ik bij dit en dit recept uit. En daar heb ik uiteindelijk een mix van gemaakt.

Wat heb je nodig:
– 250 gr champignons
– 1 ui
– 1 knoflookteen
– 50 g roomboter
– 50 g bloem
– 3 el crème fraîche
– 2 bouillontabletten
– 500 ml melk
– 750 ml water
– Peterselie

Hoe maak je het:
– Snij alle champignons in plakjes.
– Bak de champignons even kort aan in een koekenpan.
– Snipper de ui.
– Smelt de boter in een soeppan.
– Fruit de ui hierin.
– Pers de knoflookteen er ook bij.
– Voeg nu de bloem toe en roer goed door.
– Voeg nu beetje bij beetje de melk en water toe.
– Verkruimel de bouillontabletten erdoor.
– En doe de champignons er ook door, maar hou een handje apart voor de garnering.
– Laat dit zo’n 15 minuten pruttelen.
– Hierna liet ik de staafmixer erop los, maar dit doe ik de volgende keer denk ik niet weer.
– Klop in een apart schaaltje de crème fraîche los.
– Voeg hier een beetje soep aan toe, goed roeren.
– Steeds ietsje meer soep toevoegen, tot die een goede warmte heeft.
– Dan dit bij de rest van de soep toevoegen.
– Als je ineens de koude crème fraîche toevoegt aan de soep, dan gaat die schiften.
– Dus eerst moet je de crème fraîche voorzichtig op temperatuur brengen.
– Peterselie toevoegen en eventueel peper en zout.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *