Rollade

Vorig jaar heb ik voor het eerst een rollade klaargemaakt. Toen kregen we er 1 van mijn schoonouders. En die was toen LEKKER geworden, ja met hoofdletters! Dit jaar kregen we er weer 1. Maar hoe had ik ‘m vorig jaar ook alweer klaargemaakt??? Tijd om ’t recept hier even ‘op te slaan’ 😉 .

rollade uit oven recept

Je bent nodig:
– 1 rollade (doh)
– Olijfolie
– Knoflook
– Rozemarijn
– Tijm
– Zout & peper
– Boter, om in te bakken
hoeveelheden van olie en kruiden naar eigen inzicht 😉

Zo maak je het:
– Rollade op kamertemperatuur laten komen.
– Oven voorverwarmen op 175 graden.
– Pers de knoflooktenen, volgens mij heb ik er 3 gebruikt.
– Meng deze met de olijfolie, rozemarijn, tijm, peper en zout.
– Steek met een scherp mesje hier en daar in de rollade.
– Waar je gestoken hebt, steek daar wat van je olijfolie-mengsel in.
– Doe zout en peper op je rollade.
– Verwarm boter in een braadpan.
– Bak de rollade even kort aan alle kanten aan, zodat die een mooi bruin kleurtje krijgt.
– Doe de rollade in een ovenschaal.
– En giet de rest van je olijfolie-mengsel over de rollade, aan alle kanten.
– Zet de rollade nu in de oven voor 45 minuten.
– Halverwege de rollade even omdraaien en opnieuw het olijfolie-mengsel er over doen.

Jum! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *